Dubbel kattlördag

Trots att jag bor i samma hus är det ändå väldigt jobbigt att inte bo hemma. Själv har jag tillsett att köpa allt som underlättar hushållsarbete och gör det roligare. Här går inte ens att använda stekpannan, som är i aluminium och både sned och vind. Soffan är obekväm. Sluta gnälla nu, Annelie!!! Nu ska allt skräp som står på diskbänken bort; diskborste, diskmedel, trasiga brickor m.m. Jag ska damma, lägga en duk på köksbordet och köpa blommor, så kanske tillvaron känns lite lättare. Jag vet att detta inte är en permanent lösning och ska försöka påminna mig om det, när jag tycker att det är hopplöst att bo här.

Igår tog jag pendeltåget till Södra station och fortsatte med buss till Hornstull. Det var som att komma hem igen men ändå inte. Bygget av Hornstulls centrum började strax efter att jag flyttade därifrån men har nu stått färdigt i flera år. På Hornsbruksgatan (i samma hus som jag har min tandläkare) startade klockan 11 Stockholms katthems strategidag. Som jag skrivit tidigare gillar jag höga ambitioner och de finns verkligen i katthemmets styrelse. Det är många timmar som varje styrelsemedlem lägger ned på arbete, för att de hemlösa katterna ska få ett bästa möjliga fortsatta liv. Förutom styrelseledamöterna var också katthemmets två djurvårdare, deras chef och tre moderslösa, drygt två veckor gamla kattungar närvarande. 

Kattungarna hade tagits omhand redan som nyfödda men deras mamma var försvunnen. De bor nu hos katthemmets föreståndare. Så småningom kommer de att flytta till ett akuthem, ett hem där de får bo, tills de blivit tillräckligt gamla för att flytta. Inte sällan blir kattungar kvar i akuthemmen pga att det blivit omöjligt att skiljas från dem, när det egentligen varit dags för flytt. Inte svårt att förstå! Dessa, jag tror inte att de hade något officiellt namn, matades med nappflaska flera gånger under de timmar vi hade vårt möte. Nappflaskan kom från Royal Canin och jag ska försöka få tag på en sådan - som jag hoppas slippa komma att använda men om... 

Upplägget på dagen var detsamma, som det varit på de flesta andra planeringsdagar, jag varit på. Diskussioner i hel grupp och i smågrupper, post-it-lappar på whiteboard och planering efter förslagen. Jag kommer att jobba med Helena och Gunilla i en av de grupper jag ska vara med i och med Daniel, Åsa och en till (minns inte vem det var) i den andra gruppen. Jag gillar att det "händer saker" och att alla tar ansvar. Redan imorgon ska Gunilla, Helena och jag träffas i min provisoriska bostad och dra upp ramarna för vårt arbete. Jag är alltid glad, när möten förläggs hos mig - till och med när jag inte bor hemma.

Imorgon ska jag berätta om det trevliga klubbmästerskapet i Lohärads bygdegård - en lyckad tillställning på alla sätt.

Som alla små - leka, gosa, äta och sova.

 
28 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)