Efter döden och i livets början

Begravningsföreningen För Smådjur är en idéell förening, som bildades 1983 av djurvänner. Idén till föreningen föddes redan 1974 men först 1985 stod gravplatsen färdig. Det är mest hundar och katter, som ligger begravda här men även kaniner, papegojor, marsvin och andra smådjur vilar här. En stig leder in i skogen och där stigen börjar finns en hög sten som förkunnar: "Stenen är rest som ett tack och ett minne till alla djur för den kärlek och den glädje de skänkt oss". I en glänta i skogen ser man nyklippt gräs, små gravstenar och blommor. Besökare kan på denna rofyllda plats sitta på en bänk och minnas sina bortgångna älskade husdjur. Gravplatsen jag beskrivit ligger på Hisingen i Göteborgs kommun men jag har hittat uppgifter om att redan 1964 iordningställdes en gravplats i Svedala. Det är tillåtet att begrava ett husdjur på den egna marken men alla har inte en tomtplätt och detta kan vara ett bra alternativ. 

Ideella djurorganisationer får en hel del pengar genom arv men pengarna tillfaller då organisationen. Om man vill säkra det egna djurets välfärd, om det händer en själv något, kan man upprätta ett djurtestamente. Hjälp med testamente kan man få på www.djurtestamente.se. Det är inte roligt men viktigt att även tänka på vad som ska hända i situationer där döden finns med. Varför skriver jag det här? Jo, för att jag inte ens tänkt på detta tidigare. Hittade det i tidningen Kattliv, ett nummer från 2012. Jag har fått gamla nummer av tidningen av Karin (som har köpt Tasse av mig) och i dem finns mycket intressant att läsa. Det spelar ingen roll att tidningarna är gamla, det mesta stämmer fortfarande.

Det är mycket roligare och enklare att skriva om kattungar och det tänker jag göra nu - mina kattungar (som också är Sandies och Lottas). De flesta jag känner märker sina kattungar med nagellack, endera i olika färger eller i samma färg fast på olika ställen på kattungen (olika fötter svans osv). Det bär mig emot att måla på en katt och särskilt på en nyfödd kattunge. Som jag skrivit tidigare letade jag halsband i många olika djuraffärer utan framgång, innan jag hittade de smidiga jag numera använder Jag har köpt dem från en uppfödare i Göteborg. Hon säljer en hel del olika "kattsaker".

Nagellacket har bleknat på Nicko, Nickan, Ninni och Nanna och självfallet skulle jag ha givit Lotta halsband till kattungarna tidigare men jag tänkte helt enkelt inte på det. Bättre sent än aldrig och idag åkte Ove till Lotta och lämnade halsbanden. Jag ringde Lotta i middagstid, för nu är det läge att bestämma vem som är vem av kattungarna t ex Nicko har det blå halsbandet och Ninni det gula. De kan se nu och kommer att mer och mer visa sina personligheter och då ska de ha ett eget namn. Jag ville be Lotta att fotografera dem en och en och presentera dem med namnet. Tyvärr är Lotta sjuk idag, så det blev inte av men snart kommer de att presenteras här på bloggen, förhoppningsvis imorgon. Två av kattungarna är bicolor-, två colorpointkatter. För dem som inte minns hur de är tecknade kan jag berätta att det finns bilder och teckning på www.ragdollklubben/ragdoll/färger.

7 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)