Egen utställningskatt?

Jag har alltid tyckt om att gå på kattutställning men, som jag skrivit tidigare, har jag aldrig ställt någon av mina egna katter. Undantaget var, när Järva kattklubb inte hade en enda ragdoll att visa upp på sina "kattshow", ingen utställning i egentlig bemärkelse. Pga av en del administrativa problem i samarbete med Svenska Kennelklubben hade hundklubben tvingats byta datum för sin utställning, Järva kattklubb hade bokat domare och allt var klart till det datum som ursprungligen var planerat. Att det skulle finnas katter med på Solvallas "Djurens helg" var ett krav från Solvallas sida. Då bestämde vi i Järva att vi åtminstone skulle hitta någon ägare till en katt i de vanligaste raserna, någon som var beredd att ställa ut sin kisse. Detta var inget jag helst ville göra men eftersom ingen ragdollägare erbjudit sina tjänster, beslöt jag mig för att ta med Sandie.

Sandie gillar absolut inte utställning!!! Jag misstänkte det men varför inte prova? På den här modifierade utställningen skulle det ändå vara både färre katter och troligtvis inte så många besökare som på en vanlig utställning. Eftersom vi aldrig ställt ut våra katter tidigare, hade vi varken burklädsel (allmänt kallat burskynke) kattlåda för utställning eller mat-och vattenskålar att fästa på burgallret. Det närmaste vi kommit utställning med egen katt var, när Stina var ett drygt halvår och vi hade anmält henne till en utställning söder om Stockholm. Hon var badad och fixad och vi hade lånat det vi behövde för utställningen. På morgonen vaknade Ove med magsjuka. Själv kunde jag inte ta med Stina, eftersom jag skulle behöva bära henne en bra bit och just då hade jag stora problem med min rygg. Jag åkte iväg ensam till utställningen men utan katt. Sandie tyckte om utställning som förväntat. Hon är ingen rädd katt men uppvuxen med endast ett fåtal besökare åt gången, oftast vuxna lugna människor. Här var det liv och rörelse hela tiden och allra värst tyckte hon barnen var. Hon stod längst in i utställningsburen, mestadels med bakdelen vänd mot åskådarna, och när domaren tog upp henne på domarbordet, fick hon förvisso mycket bra omdömen men hon darrade.

Funderar mer och mer på att själv börja ställa ut. Felet jag gjorde med Sandie var att jag inte redan från börja vande henne vid bad och utställning. Katter får delta i utställning, från det att de fyllt fyra månader och det är nog i den åldern man ska börja vänja sin kisse vid allt som händer vid och kring en utställning. Jag hoppas mycket på att Sandie ska få en ny kull med lika fina kattungar, som hon fick förra gången. Då ska jag behålla en, som både kan bidra med nya fina bebisar för andra att få glädje av och bra omdömen på utställning. Idag har jag börjat! Jag har beställt en burklädsel till Lotta. En så fin kisse ska ha en "värdig miljö". Är man prinsessa så är man. Jag beställde burskynket till en dubbelbur, för Lotta kommer alltid att ställa ut både Sissel och Rubi. De kommer ju också så småningom att på sikt bli hennes.

Det här gillar jag men har beställt det rosa tyget i gammelrosa. Vad rooooligt! 

 

 
23 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)