Nästa Trasdocka

Tiden går fort och nästa vecka har vi presstopp. Visserligen kommer Trasdockan inte att landa i medlemmarnas brevlådor förrän strax innan midsommar men det är mycket jobb, som måste göras innan dess. Vi väntar fortfarande på utlovade bidrag men har, som alltid, en plan B eftersom det har hänt förr att texter uteblivit. På måndag börjar Carina och jag att korrekturläsa de texter vi har och vartefter vi anser dem klara, går de vidare till vår AD. Samtidigt är vi i färd med uppdateringen av Ragdollklubbens hemsida, så självklart har jag inte svårt att sysselsätta mig :-), trots coronatider.

Det jag hade tänkt berätta igår var hur lycklig jag blev, när jag blev medveten om att det finns en kattsand som heter "Ever Clean". Hos mig får det absolut inte "lukta katt", något som jag tycker är fullkomligt vidrigt och outhärdligt. Under mina 20 år med Mysan, skurade jag kattlådan var och varannan dag och har nog kastat ett ton ;-) Miss Cat sand. Jag köpte sanden i mataffären för jag visste inte bättre. Först när jag köpte Tasse, fick jag tips om "Ever Clean". Jag var lite skeptisk, när Tasses uppfödare sade att med den sanden skulle jag inte behöva kasta så mycket sand och inte heller skura kattlådan så ofta. Jag gick till zooaffären och köpte en kartong och.... fantastiskt!!!

Säg den lycka som varar beständigt! Efter några år kom rapporten om sanden. Den grumlade min glädje över den, som jag tyckte, perfekta sanden. Jag läste: "Sanden i sig är inte giftig eller skadlig, men eftersom den bryts i länder långt bort och är ganska tung så blir det stora utsläpp från transporter. När den slängs kan den inte heller göra någon nytta som t.ex. att bidra till fjärrvärme, eftersom den inte är brännbar". Förfärligt att läsa för alla som värnar om miljön, inte minst för mig. Vad göra.....?

 

7 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)