En annan kattrelaterade aktivitet

Jag träffade Helena vid Odenplan klockan 11:30. När nu den nya pendeltågsstationen invigts är Odenplan första stopp efter Sundbyberg och det tar bara fem minuter till centrala Stockholm, så fort går det. Helena är vegetarian, något jag tänkt bli många gånger men tycker för mycket om både fågel, fisk och kött för att göra slag i saken men kanske en dag. Jag vill ju inte äta djur och har ju iallafall nästan helt slutat äta nötkött. Det är viktigt att även tänka på miljön!

Vi gick till en vegetarisk indisk restaurang. Vegetarisk mat brukar smaka bra och trots att jag inte är en kräsen person, kunde jag bara ta några tuggor av maten. Den smakade förfärligt! Inte ens kaffet gick att få ner. Efter maten gick vi vidare för att delta i IDEA-dagen, en eftermiddag med föreläsningar om anställningar och juridiken kring dessa. Detta var kattrelaterat så tillvida att utbildningen bekostades av katthemmet. Kanske kommer jag ha nytta av dagen i min roll som personalansvarig, vi får se.

Elin hade skrivit ett mail och undrade om jag har fler bilder på kattungarna. Jag vet hur intensivt man längtar efter att få se och höra om sina "bebisar", när man vet att de är födda och bara ska växa till sig, innan man får hämta hem dem. Tyvärr har jag inga bilder idag heller. Lotta har 39 graders feber och orkar bara det nödvändigaste men skrev att hon trodde att hon skulle må bättre imorgon.

Småttingarna äter och sköter sig som de ska. På söndag är de två veckor och för varje vecka som går blir det allt roligare att ha kattungar, eftersom deras intresse för omvärlden ökar i rasande takt. Från att ha varit helt hjälplösa börjar det nu bli små katter av ungarna. När de är mellan två och sju veckor är det viktigt att hantera dem så mycket det bara går. Det gör kattungarna socialiserade vilket naturligtvis är mycket viktigt. Vid tre veckors ålder börjar kattungarna röra sig mer även om det kan se lite vingligt ut. Luktsinne och hörsel är också mer utvecklat nu.

Hemma väntade tre hungriga vuxna katter. De verkade ha sovit hela dagen, för de sträckte på sig så där nyvaket, som katter gör, innan de kommer igång. Det är något vi människor också skulle göra, innan vi studsar upp. Vi har mycket att lära av våra djur.

8 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)