En annan typ av inflyttning

Det hade varit fantastiskt med "egna" kattungar och de gav mersmak. Ove och jag hade bestämt att det skulle vara lagom med nya småttingar efter c:a ett år. Parningar, kattungar och kattungeköpare kommer jag att skriva mer om senare, för idag vill jag berätta "historien om Sandie".

Sandie föddes i maj 2014, i Flöghult utanför Strömstad. Stina hade inte fått några fler kattungar, trots upprepade parningsförsök, och nu ville, särskilt jag, köpa ytterligare en avelshona. Jag var fullt på det klara över vad jag ville ha men Ove var inte lika engagerad i om den nya katten skulle vara en colorpoint, mitted eller bicolor eller vilken färg hon skulle ha. Annat var det med mig - jag sökte en blå colorpoint, född av en hälsotestad, u.a., mamma och med en pappa som testats likaledes. Det var viktigt och med jämna mellanrum letade jag på Ragdollklubbens hemsida. Även om det fanns en hel del kattungar, hade det varit tunnsått på just blå colorpointkattungar, med hälsotestade förändrar; sådana hade jag inte sett några på flera veckor men..... jag hade förvisso endast letat inom ett avstånd på maximalt 20 mil från Stockholm.

På midsommarafton 2014, när jag satt i soffan och just hade öppnat Ragdollklubbens hemsida, bestämde jag mig. Jag ska utöka avståndet till att vara obegränsat inom Sverige. Vad skulle det spela för roll, om det var en bit att åka om jag hittade drömkatten? Absolut ingen alls!!! Tämligen omgående hittade jag henne, Creamy Blueeye's Åmille Åsåfin, uppfödare Inger Köhlberg. Midsommarafton eller inte, det kan inte spela någon roll. Jag ringer; svarar hon så svarar hon. Jag lyfte telefonen och slog numret till en av de finaste, mest genomtänkta uppfödningarna jag någonsin skådat. Efter att Inger och jag "förhört" oss om varandra, fick jag tinga "min" lilla kisse, som jag direkt började kalla Sandie. Inger är oerhört mån om att hennes kattungeköpare ska vara "rätt" men min kattbakgrund räckte för att jag skulle få tinga Sandie. Från den dagen till dess att Sandie var leveransklar, gick dagarna väldigt långsamt men till slut kom ändå dagen för avfärd till Göteborg med anslutningståg till Strömstad.

 

27 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)