Ett besök mindre innan behandlingen

Lika fantastiskt mottagande hos tandläkaren idag (Folktandvårdens medicinska tandläkarvård, Karolinska sjukhuset), som hos de andra vårdgivarna jag träffat tidigare. Mina tänder är nu godkända för strålbehandling.

På eftermiddagen kom, via appen "Alltid Öppet" besked om nya tider för diverse andra besök; dels hos läkare, dels hos en av kontaktsjuksköterskorna men jag har nu även tid bokad på Endoscopimottagningen, KS, där jag ska få en PEG inopererad, d.v.s. en slang/kateter, som går från magsäcken till bukväggen. Ingreppet görs i lokalbedövning.

Under de sex veckor strålterapin ska pågå kommer jag varken hinna eller orka göra något annat än att strålas på förmiddagarna och vissa dagar även gå på olika andra undersökningar senare samma dag. Så ser verkligheten ut så här långt och jag vet att jag med stor sannolikhet kommer att få svårt att svälja och därför få näring via katetern i magen. Dessutom förväntas jag bli extremt trött. Slut med sjukdomsinformation och nu hoppas jag på det bästa och bli friskförklarad så småningom.

Jag hade inte berättat färdigt om Molgan.
En knapp vecka efter telefonsamtalet med kvinnan som ville köpa en kattunge, ringde hon igen. Det var fortfarande lång tid kvar tills kattungarna skulle vara redo att ta emot besök men kvinnan var ivrig. Hon klarade helt enkelt inte av att vänta. I det här samtalet ville hon fråga, om hon kunde får välja kattunge först av alla. Jag ska tillstå att jag blev nyfiken på vem hon var. Vi hade inte träffats och jag hade inte lovat henne köpa någon kattunge. Jag låter aldrig någon tinga en kattunge per telefon. Hon måste vara journalist, tänkte jag; journalister är ofta mycket mer påstridiga än medelsvensson, menar jag. 

Detta var första gången jag googlade på en kattungeköpare (jag hade hennes namn). "Gift med Fredrik Backman" stod det och vem var nu denne Fredrik Backman.....? Ny sökning - Fredrik Backman är författare och har bl.a. skrivit boken "En man som heter Ove". 

Det är inte utan att jag ibland skulle önska att våra katter skulle ha en tunn päls och vara korthåriga men den känslan håller bara i sig ett kort ögonblick. Det var ju just den fluffiga, långa pälsen och de blå ögonen som fullkomligt trollband mig, när jag såg en ragdoll och en birma för första gången.

Återkommer med mer om Molgan imorgon. Nu väntar blommorna på balkongen på lite vatten. Oh, vad jag älskar min balkong!!!

8 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)