En bra present

Läste ytterligare ett kapitel i Bo Söderströms bok "Så tänker din katt" igår. Då kom jag att tänka på att det är svårt att hitta en bättre födelsedagspresent till en kattägare. 192 väl placerade kronor hos Adlibris. Boken är en gåva, som kommer att vara till glädje hela livet, eller åtminstone så länge jubilaren har katt. Det är värt att tänka på att boken inte ska sträckläsas, så om födelsedagsbarnet vill ligga och läsa någon timme innan sömnen infinner sig, bör man köpa med någon annan typ av litteratur också. Bosses bok är så fylld av fakta att man oftast bara kan läsa ett kapitel åt gången, annars minns man bara en liten del. Att hitta en lättläst, faktafyllld och dessutom pedagogiskt skriven bok är verkligen inte lätt men Bosses verk är ett bevis på att det går.

Både Trulle, Tingla och Tudde kommer att bo tillsammans med barn. Kanske vet inte deras föräldrar att de, förutom att de tillmötesgått barnens önskemål, också givit dem många fördelar i deras sociala utveckling. Barn som får växa upp med katter får ett bättre kroppsspråk, en bättre självkänsla och en högre social kompetens. Detta är vetenskapligt bevisat!!!

Saga och Sissi har det bra på Värmdö. Igår kunde vi se dem på kattpensionatets hemsida. De låg tätt tillsammans på en hylla högt uppe i sitt rum. Idag ska jag ringa Marlene och höra hur de har det och om de varit ute. I samband med att vi ska hämta hem katterna ska vi också fika på Siggesta gård, en herrgård med lantbruk samt turist- och fritidsverksamhet. Den ska under medeltiden ha tillhört släkten Vasa. Siggesta gård är ett utmärkt utflyktsmål för människor i alla åldrar. Barn har möjlighet att leka på gräset och det finns husdjur i olika inhägnader att titta på. Här kan man också spela en runda Äventyrsgolf eller Fotbollsgof, klättra på Skogshinderbanan och gå Träsktrollens stig med de minsta! God mat serveras i ladugårdsbyggnaden och om man är bara lite hungrig finns fantastiska smörgåsar på hembakat bröd. Konstigt nog har jag inte sett någon katt där.

Tudde känner sig lite ensam utan sina syskon. De vuxna katterna vill ha sin förmiddagsvila som vanligt men Tudor vill leka. Han har försökt väcka sin mamma men hon blev bara irriterad på honom. Jag har lekt med honom och det tyckte han var roligt ett tag men jag tror att han saknar att kunna brottas med sina syskon och jaga dem. Gissar att detsamma gäller Tingla och Truls. Som väl är glömmer de varandra och hittar nya lekar i sina permanenta hem. 

Det är viktigt att aktivera sina katter och lika viktigt att låta dem vara i fred, när de vill sova. En katt sover 16 - 18 timmar per dygn, en gammal katt och en kattunge ännu mer. Det är viktigt att katter har en plats, där de vet att de får vara ifred. De flesta gillar at sova på en avsats i ett klätterträd, varifrån de har utsikt över sin personal och sitt hemområde.

 

2 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)