En dag för sent

Igår glömde jag att jag skulle ta upp ämnet utställning. Det får bli idag istället. Egentligen är jag kanske inte rätt person att tala om utställning, eftersom mina kunskaper mest är teoretiska. Min erfarenhet som utställare är nära nog 0. Jag är så glad över att Lotta har velat ställa ut Sissel. Ove och jag har bara kommit till utställningen och beundrat vår fina kisse utan att ha behövt göra ett skvatt. Det enda vi bidragit med är burklädseln, som vi beställde av en ragdolluppfödare, som syr burskynken på beställning. 

Första gången jag var på kattutställning var medan jag fortfarande bodde på Södermalm tillsammans med min ”husis” Mysan. Både Ove och jag gillar katter och vi såg en annons om en kattutställning på Solvalla och bestämde oss för att åka dit. Kanske var det här vårt intresse för utställning började. Iallafall föddes min längtan efter att köpa en blåögd, himalyamaskad katt här. Utanför en av utställningsburarna satt han på ett bord - den 3 månader gamla birman som var till salu - med ett telefonnummer till uppfödaren på ett visitkort bredvid sig. Jag bestämde mig direkt för att köpa en birma senare, när Mysan hade åkt till katthimlen. Att komma hem med en kattunge till en 16-årig katt skulle inte vara någon bra idé, det visste jag.

När jag köpte Tasse (som numera bor hos Karin) visste jag att jag inte köpt en utställningskatt. Någon har bestämt att birmor inte får ha vit haka men att ragdoll får det. Varför kan man undra men så är det iallafall. Tasse var så otroligt gullig, brunmaskad med djupblå ögon och en vit fläck på hakan. Otroligt att han inte skulle duga och egentligen var det ju enbart en gullig, trevlig katt jag ville ha men........tanken på att ställa ut en egen katt fanns ändå där. Det gick snabbare än jag tänkt mig att skaffa ytterligare en kattunge, en birma även denna gång. Tasse var så olycklig över att behöva vara ensam, när jag gick till arbetet. Han stod innanför dörren och jamade så högt att jag hörde honom ända in i hissen, när jag åkte ner. Han behövde sällskap och jag kände att jag måste köpa en kattunge till som sällskap till honom.. Den här gången ville jag ha en katt som skulle hålla för utställning, dvs en rastypisk kisse utan synliga skönhetsfel. Nu skulle vi börja ställa ut.

Jag började med att köpa shampo i djuraffären vid Hornstull, 105 kr! Balsam tänkte jag inte på. Sedan gick jag hem och ställde schampot i ett skåp och där stod flaskan orörd i tre år. Ove och jag fortsatte att gå på några kattutställningar men utan egen katt. Det tog emot att bada Stisse, för jag vill inte utsätta mina katter för något jag vet att de inte tycker om. Jag har också hört att det är viktigt att börja vänja katten vid bad och utställning redan när den är liten men tiden hade gått och Stisse hade hunnit bli 1 1/2 år utan att bada. Vi ville ju ställa ut, vad skulle vi göra? Jo, köpa en ny katt och börja vänja den vid bad, direkt vi fått den. Ja, hur blev det då? Det återkommer jag till imorgon.

25 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)