En dag med blandade känslor

Lilla Sandie vet ingenting och för hennes del är allt som vanligt - för Ove och mig är det långt därifrån. Det är nästan precis fem år sedan vi hämtade vår lilla docka hos Inger i Strömstad och någon annan tanke fanns aldrig än att hon skulle stanna hos oss livet ut. Så blir det inte, för på måndag ska hon flytta. 

För egen del, och jag talar även för Ove, känns det sorgligt men ändå rätt. Sandie och Stina har aldrig älskat varandra men de har löst det genom att båda helt enkelt undvikit den andra. Sandie har däremot alltid gillat Stisse och han henne. Han tycker f.ö. om alla, både andra katter, den (enda) hund han träffat och människor.

Som jag berättat tidigare har Sandie blivit mer och mer irriterad på Stina - den senaste tiden så till den grad att hon börjat fräsa åt henne, om hon (enligt Sandie) råkar passera för nära. Ändå hade vi aldrig funderat på att omplacera Sandie. Tanken föddes först när Mona hörde av sig och frågade om jag hade någon vuxen katt, som jag kunde tänka mig att överlåta. Sedan gick allt fort, Mona och jag träffades, hon kändes helt rätt och i samråd bestämde vi att Mona skall bli Sandies framtida matte.

Sandie har fött och tagit väl hand om fyra kullar, in alles 19 kattungar. Ove och jag tyckte att det räckte och hade bestämt att Sandie skulle kastreras och få vila från både löp och småttingar. Då hörde Mona av sig. Beslutet om kastration kvarstod och jag ville att ingreppet skulle vara över och att Sandie skulle rehabiliteras hos oss, innan hon flyttade. Här känner hon sig trygg och att flytta innan hon återhämtat sig, skulle medföra onödig stress för henne. Sandie är helt återställd nu och om två dagar tar vi med henne till Mona och Lars på Södermalm, där hon kommer att tillbringa resten av sitt liv om inget oförutsett inträffar.

Planen för dagen är att fixa lite hemma. Där ingår ”lätt dammsugning” (tre katter sätter sina spår), och allmän tillsnyggning. Sedan en liten tur på stan och efter det middag. Vid 18-tiden ska vi bege oss till Johanneshov för att hälsa på hos Bitte och Buster, numera Lilly och Luke. Hanna, som är fodervärd till vår Bitte, tycker att Bitte är lite för liten men hon har inte lyckats väga henne. Att få en snart 16 veckor gammal kattunge att sitta stilla i en skål på en hushållsvåg är ”mission impossible”. Därför ska vi åka hem till Hanna med vår våg, en riktig våg för nyfödda och små barn. Den får hon behålla många veckor ytterligare. /ovanstående skrivit på förmiddagen. 

20.30 Det var JÄTTEROLIGT att få träffa ”vår dotter” och hennes bror - Hanna också förstås!!! Jag berättar mer imorgon :-) och visar då också några bilder på de underbara kattungarna :-).

10 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)