En dag närmare kattungar

Sandie är tjock nu men tar sig fortfarande lätt upp till ”sin” plats i trädet, högst upp nära taket, trots att förlossningen är nära förestående. ”Burbobäddningen” är uppskjuten tills imorgon förmiddag, för idag har jag prioriterat mina elever i datautbildningen. Det är så roligt att leda dem in i den värld, som kan erbjuda så mycket och samtidigt underlätta livet på många sätt. De gör flitigt  - t. om väntar på - sina läxuppgifter. 

Efter varje lektion skriver jag en sammanfattning som hjälp till adepterna, när de sedan ska svara på de frågor jag skickar till dem. Ingen kan lära sig allt jag presenterar, om han/hon inte övar på egen hand. Det är min absoluta uppfattning. Därför får de läxor (precis som när de själva gick i skolan en gång för länge sedan).

 

Min lärarbakgrund har livet igenom fått mig att starta olika typer av utbildningar; första hjälpen på olycksplatsen (ABF), körkort för undersköterskor, förstå din mail och grunderna i Word t.ex. Jag blir så glad, när jag ser deltagarna ”lysa upp” och förstå. Allt blir roligare, ju mer man lär sig om det man är intresserad av (min erfarenhet är att vissa inte känt ens känt till att de är intresserade av ett ämne, förrän arbetsgivaren kallat till en obligatorisk utbildningsdag) Jag har även funderat på att starta en serie träffar på temat ”ny med katt”, ett sätt att skapa både gemenskap och intresse för att bättre förstå sin katt och därmed bli tryggare i sin nya roll. 

 

Stisse är nykammad men min, ännu inte helt återställda, arm tillät inte att jag fortsatte med Stina. Det får vänta tills imorgon. Sandies pälskvalité överträffar de flesta andra katters. Det räcker med att blåsa på henne :-).

 
17 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)