En fodervärd är lösningen!

I somras var jag helt säker på att min tid som uppfödare var över. Aldrig mer ville jag uppleva den oro jag kände för mina senaste kattungar under deras första veckor. Yes, jag skrev senaste!....  Från att tidigare ha benämnt kullen "min sista" skriver jag nu "senaste". De jobbiga minnena har bleknat och ersatts av en tilltagande längtan efter nya kattungar. Ju mer jag tänker på hur fantastiskt det är att få följa små, nya liv från total hjälplöshet till färdiga minikatter, desto mer känner jag att jag måste försöka hitta en lämplig fodervärd. Det är inte helt enkelt men DET MÅSTE GÅ!

Jag skulle önska någon som bor maximalt 10 mil från mig, helst närmare. Med rätt person skulle det kunna bli jättebra; "win-win". För min del skulle det innebära att jag kunde få följa mina småttingar utan att ensam ha ansvar för dem. Jag skulle disciplinera mig och inte vara "jobbigt intresserad". Visst vill jag kunna höra av mig någon gång per vecka för att få en lägesrapport och visst vill jag ha möjlighet att hälsa på kattungarna när längtan blir alltför stor; max två gånger per månad (men blir absolut glad om fodervärden vill ha tätare kontakt).


Det finns personer som tror att man genom att bli fodervärd, på ett enkelt sätt, får en vacker raskatt. Till viss del är det sant - efter två kullar övergår katten i fodervärdens ägo. Fodervärden är också den person katten ser som sin ägare, är trogen och tyr sig till. (Kisse förstår ingenting om fodervärdsavtal :-) men enkelt? Att vara fodervärd innebär ett stort ansvar men även arbete och engagemang. Det måste man vara medveten om.

Särskilt om man aldrig haft katt tidigare men nu bestämt sig för att skaffa en kattkompis - kanske t.o.m. funderat på att bli uppfödare - kan det vara tryggt att först bli fodervärd. Det är så mycket som kan hända där man känner sig osäker. Då brukar det vara skönt att ha någon erfaren "kattperson" att luta sig mot och ha möjlighet att ventilera eventuella problem eller funderingar med. Önskar man någon att dela alla glädjeämnen som katter, och inte minst kattungar, ger upphov till har man som fodervärd en lyssnare, som aldrig tröttnar.

Om jag skulle hitta någon, som vill bli min fodervärd, skulle jag "med ljus och lykta" leta efter en lovande avelshona. Fodervärden skulle t.o.m. gärna få följa med, när jag för första gången hälsar på den lilla kissen, som sedan ska bli avelshona. Mer och mer av mina tankar upptas nu av kattungar. Gissar att det har framgått.

 
15 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)