En händelserik dag

En gång under natten har jag, som i en dvala, tyckt mig uppfatta att Sandie jamat högt. När jag vaknade ordentligt vid 8-tiden, var det tyst i lägenheten, förutom ljudet från små, snabba steg från kattungefötter. Alla katterna hade fått sin frukost av Ove och var redo för en ny dag. Plötsligt bröts lugnet av Sandies aria och hon styrde kosan mot Stisse, som låg på ryggstödet till soffan. Hon hoppade upp tätt intill honom och kom med tydliga "skamliga förslag". Dags att ringa Åsa. 

Nynäshamnsvägen är inte rolig att köra i mörker; motorväg visserligen men många kilometer utan belysning. Därför beslöt vi att åka hemifrån vid 14:30 för att hinna till Tony med Sandie, medan det ännu var ljust. Sandie klagade en del de första kilometrarna men sedan tystnade hon och lade sig tillrätta i transportburen. 

Väl i Ösmo möttes vi av Åsa och Kitty, en urmysig Ragdolltjej. Vi steg in - jag satte mig i köket och Ove tog med Sandie och gick, ledsagad av Rasmus, ner i suturengvåningen, där Iron man - alias Tony - väntade i kattrummet. Han är så fin, Tony; en kraftig, vacker blå mitted-katt. Ove öppnade buren och Sandie gick ur och gömde sig bakom kattlådan. Hon lät samtidigt Tony förstå att det är hon som bestämmer. Meningen är nu att hon ska vara kvar hos Tony och Åsa och hennes familj tills på tisdag. Om vi har tur kör Johan, Åsas man, hem Sandie.

Det kändes riktigt konstigt att inte Sandie också kom och mötte oss, när vi kom hem. De andra katterna stod som vanligt innanför dörren och väntade. Det första jag gjorde var att utfordra dem. De var inte så hungriga, som jag föreställt mig. Alla utom Yatzi hade ätit vuxenfrön. Yatzi fick köttfärs och ost, som han tycker om. Jag pratade med Åsa om hans matvanor och hon tror som jag; när han inte har Stinas mat att tillgå längre, kommer han att börja äta samma mat, som sin bror. Åsa föreslog att vi skulle sätta på Stina en tröja, så att han inte får möjlighet att dia. Visserligen ett bra förslag för att få honom att äta kattmat men, vad tycker Stina om det? Vi får tänka över, hur vi ska göra.

Nu hoppas vi innerligt att Sandie utan större besvär nedkommer med flera pigga, fina bebisar någon gång runt 20 mars. Vad roligt det skulle vara!

18 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)