En hemmadag - äntligen!

Den senaste tiden har det varje dag varit någonting utanför hemmet; personalmöte, leverans av kattkalendrarna, vattengymnastik, frissan, nagelteknologen (om det nu heter så), storhandling, flera resor till Lotta m.m. Idag var en ”blank dag” i kalendern. Jag har verkligen längtat efter en sådan dag - utan en enda tid att passa. Det gjorde att jag hann börja ta itu med saker jag hade på ”att-göra-listan”. Vad stod det där då? Tvätta, sortera byrålådorna i sovrummet (slänga visst och lämna annat till Myrorna), börja korrekturläsa Trasdockan (som ska skickas till tryckeriet på måndag), ringa Royal Canin angående kattungepaketen (Elin och Leo har köpt två katter men det går bara att registrera ett kattungepaket) och sist men inte minst börja försöka sortera alla mail, som kommit in de senaste dagarna. Tur att jag har mycket minne i min iPad! Eftersom jag fortfarande inte är helt frisk från min förkylning kommer jag att hoppa över simbassängen imorgon. Det betyder att jag då kan börja ta hand om alla papper, som på ett eller annat sätt måste bort från högarna ”läs nu”, ”läs senare” och ”sortera in”. Hur kan en enda människa söka ett arbete som i stort sett uteslutande handlar om pappershantering?

När jag har en ”arbeta-hemma-dag” är det så otroligt skönt att ha mina fyrbenta arbetskamrater i närheten, för ibland vill jag ventilera vissa saker. Då har jag alltid någon att prata med men........ om jag pladdrar för mycket kan de bli trötta på mig, vilket hände idag. Från att ha haft Stisse och Stina tätt intill mig i soffan och Sandie på översta avsatsen på klätterträdet var jag plötsligt ensam i vardagsrummet. Först gick Stisse i sakta mak. Han var påtagligt trött, både av sömnbrist men mest trött på mitt pladdrande. Efter honom gick Stina och kort därefter klättrade Sandie ner och försvann, även hon in i sovrummet. När jag en kort stund senare skulle hämta en broschyr där, låg de alla tre tätt intill varandra och sov djupt. Katter behöver mycket sömn. Man räknar med att en vuxen katt sover mellan 16 och 18 timmar, äldre katter och kattungar ännu mer. Varför ska jag berätta imorgon.

Jag tänker ofta på ”mina” kattungar och särskilt när de just flyttat. Jag tycker om att ”prata katt” och jag blir inte störd, om någon hör av sig med frågor - tvärtom. Att få ”rapport” från de nya ägarna gör mig jätteglad. Jag hade hoppats få veta något om, hur Nanna tog sin flytt men än har jag inte fått veta något av Magnus. Han sade själv, utan att jag bad om det, att han skulle rapportera om reaktionerna hemma. Tänk att få se en 9-årig flicka, som längtat efter en katt och se reaktionen, när hon inser att den katt som pappa visar upp är hennes!

21 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)