En hobby måste få ta tid och kosta pengar

Alla hobbies kostar pengar, vissa mer andra mindre. Huruvida något är dyrt eller billigt brukar jag jämföra med rökning  och då är vår hobby billig. Kostnaden för våra katter är varje månad c:a 1720kr; mat 900kr, sand 200kr, försäkring 500kr och vaccinationer 120kr. Ove och jag betalar alltså c:a 860kr var. Rökning kostar c:a 1650kr för dem, som röker ett paket om dagen. Katterna berikar vårt liv, rökning förkortar liv.

Varför skriver jag det här? Jo, för att allt vi gör handlar om prioriteringar. För oss är katterna viktiga. De får kosta och ta tid. De ger så mycket tillbaka. Det tar tid att ha katt. De måste skötas; pälsen kammas och borstas och naglarna klippas. De behöver också uppmärksamhet; lek och kel. Om vi inte ger katten det den behöver, blir den en ledsen katt.

Ove ringde nyss och berättade att assistentkursen, som han ska gå, är på söndag och inte på lördag, som vi trodde. Den kommer att hållas i Jordbro - puh - mellan klockan 10 och 16. 

Kursinnehåll: 

Information om SVERAK
Utställningsregler
Assistentens roll
Praktisk hantering

Praktisk hantering måste betyda att det finns katter på plats. Spännande att se vilka katter, som kommer att vara med. Vår plan är ju att ställa ut både Sandie och vår nya katt, som vi ännu inte köpt. På många utställningar finns inga assistenter och då är det viktigt att kunna presentera katten för domarna på ett korrekt sätt. 

Själv ska jag åka till Örebro på lördag och gå på två seminarier, ett om avel med vitfläck och ett om pälsvård. Jag har tidigare gått en kurs om hur man vårdar pälsen på sin katt men säkerligen finns det nya kunskaper att hämta i utbildningen på lördag. Inklusive restiden tar utbildningen 14 timmar och för allt detta betalar jag endast 390kr; 200kr för seminariet och 190kr tur och retur Sundbyberg - Örebro. Fantastiskt!

Saga är en riktig tiggare, kan vara jobbigt ibland. Här smakar hon Brieost. Hos oss tigger bara Sandie och bara vid frukost.

 
7 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)