En underbar känsla av lycka

Det är en förmån att, som jag, oftast vara nöjd med livet. Förvisso dras jag med en del värk men det har blivit ”en vardag” och inget som gör mig nedstämd. 

Personer som känner mig vet, hur oerhört mycket djur betyder för mig. Det gäller främst mina katter men jag har även tänkt mycket på - och även givit bidrag till - alla stackars djur, som har haft sin hemvist i de delar av Amazonas som elden nu ödelagt. Idag har mina tankar cirkulerat en hel del del kring Sandie.

På förmiddagen ringde Mona. Tänk vad ett telefonsamtal kan betyda mycket - jag har känt mig extra lycklig hela dagen. Med stor värme i rösten berättade hon om livet tillsammans med Sandie. Det var i första hand Mona, som önskade sig en kisse men Lasse gillar ju också djur. När Sandie flyttade in hos dem, höll hon sig till en början på sin kant. Det är fullt förståeligt - hon kände ju inte igen någonting - allt var nytt!!!

Det tog inte många dagar, innan Sandie hade funnit sig tillrätta i ”sitt nya liv” tillsammans med den familj som från och med nu även var hennes. Hädanefter skulle hon bo på Södermalm i Stockholm. Mona berättade med glädje i rösten att Sandie äter med god aptit, sköter sina toalettbestyr som hon ska och river inte på möbler. Hon äter med god aptit och har t. om. börjat lägga på sig lite hull (hon var ju så tunn efter den sista kullen). Sandies absoluta favorit är numera Lasse. Hon hoppar gärna upp i hans knä, där hon sedan ligger och spinner. Dessutom är hon en fullfjädrad stalker och följer efter sin husse vart han än går, även till toaletten. Matte är absolut godkänd och får gärna sköta kamningen men - i Sandies ögon når hon inte upp till husses nivå.

Både Mona och Lasse är alltså jätteförtjusta i sin lilla kisse. När Mona beskrev hur hon och maken ser på livet med katt, sade hon: ”vi är lite larviga ibland som vi håller på; har du givit henne mat, har du tömt lådan”. 

Det är inte larvigt, tycker jag. De älskar sin lilla katt och hon dem. Det är omsorg det handlar om och det är fint att ställa frågan, när man varit hemifrån ett tag. Innerst inne vet den av dem, som frågar att om något blivit ogjort, så har det iallafall inte med Sandie att göra. 

Mona har lovat att skicka nya bilder på Sandie och det ser jag fram emot. Ove och jag planerar också att hälsa på henne så småningom.

12 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)