En katts ålder

Ja, det vet vi ju - de är födda 14 april, så de är 10 1/2 vecka men hur gamla är de i människoår? Jag vet inte det men fortsätter försöka ta reda på det. Vad jag lärt mig är att den 1-åriga kattens ålder motsvarar 17 år. Stisse är då 62, Stina 52 och Sandie 48 år. Jag gissar att kattungarna kommit upp i skolåldern :-), eftersom de klarar av sitt liv på ett mer självständigt sätt nu. Det är inte på samma vis viktigt för dem att ha syskonen nära, när de ska sova. Nu går det lika bra att somna, även om det bara är en bror eller syster att kura ihop sig tillsammans med. Till skillnad mot tidigare kan också en kattunge fortsätta leka ensam, när de andra lagt sig för att knoppa (det var otänkbart för några få veckor sedan). Detta var precis vad som hände idag. I sängen låg fyra kattungar i sällskap av Sandie, på balkongen lekte Myran. Plötsligt kom han på att han var alldeles ensam därute och började jama. Jag ropade på honom och när han hörde det blev han jätteglad. Med svansen i vädret sprang han emot mig och jag tog upp honom i famnen. Efter en liten mysstund bar jag in honom till sängen, där de andra låg och han lade sig bredvid sina syskon och där sov de sedan i nästan två timmar.

Vid lunchtid tog jag tvärbanan till Karlsbodavägen. Därifrån var det en bra  promenad till Bromma Zoo, som ju egentligen heter Zoo.se numera (men för mig kommer butiken alltid att heta Bromma Zoo). Sedan Ove och jag flyttade till Sundbyberg, har vi handlat allt vi behöver (och även allt vi köpt men inte behöver) till våra katter där. Förutom att det är en mycket välsorterad butik, är bemötandet och servicen utomordentligt god och personalen mycket kunnig. 

2015 bestämde vi oss - Carina, Ragdollklubbens ordförande, jag själv och Madeleine (AD för vårt första nummer). Medlemstidningen Trasdockan, som legat i träda i några år, skulle återuppstå!!! Ingen hade visat intresse för att jobba med tidningen och kanske är det inte svårt att förstå, eftersom det tar många, många timmar innan en tidning är klar för publicering. Nu hade vi iallafall bestämt oss för att göra en medlemstidning och i det första numret skulle vi ha en sida, som skulle heta ”Annelie tipsar”. Om vad? Jag funderade och eftersom det var sommar, beslöt mig för att skriva om vad man behöver, när man ska åka på semester med katt. Och hur skulle jag bäst ta reda på det?

Det var självklart för mig att boka tid för en kort intervju på Bromma Zoo. Där och då lärde jag känna Irene, som är chef på kattavdelningen. Under åren som gått sedan dess, har Irene hjälpt mig på många vis. Därför var det självklart för mig att kontakta henne, när Elin och jag ville spela in ett avsnitt till Prata Katt. Vi ville ta reda på om kattägare idag frågar, köper, ifrågasätter och letar mer information och på ett annat sätt idag än tidigare. Det var vår hypotes men hur förhåller det sig egentligen? Rätt eller fel?

Imorgon återkommer jag till dagens besök.

P.S här hittade jag ett ännu bättre pris på Ever Clean, 79 kr för 6 l. Det betyder 528 kr för samma mängd sand, som Arkens erbjudande på 659 kr, som jag skrev om igår. Skillnaden är att man här får köpa endast två kartonger. Överlag har Bromma alltid bra priser. D.S

27 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)