En liten bit några dagar framöver

Det är mycket att hålla reda på på en kattutställning. Jag planerar att försöka förklara en liten bit åt gången några dagar framöver. Att jag berört ämnet tidigare är jag fullt medveten om men eftersom jag märker att jag själv glömt en del, gissar jag att det också gäller andra. Det blir både lättare och roligare att gå på utställning, när man förstår varför ragdolls inte tävlar mot bengalkatter t.ex.  

Varje ras har en rasstandard som beskriver ”idealkatten”, som är det mål uppfödarna vill nå upp till så långt det är möjligt. Ragdollens rasstandard finns beskriven på Ragdollklubbens hemsida. 100 poäng finns att dela ut och bedömningspunkterna är: 

Katterna är indelade i fyra kategorier. Ragdollen tälvar i kategori I - långhår/semilånghår som tävlar strikt efter färg. Sissel tävlar alltså mot andra blå katter i kategori I. Med det stänger ”utställningsskolan” :-) för idag. Imorgon fortsätter jag med att beskriva klassindelningen. 

Jag besökte många utställningar, innan jag insåg att jag behövde veta mer  - t.ex. om vad som ligger till grund för vilka katter som tävlar mot vilka. Dittills hade jag nöjt mig med att, med öppen mun och full av beundran, njuta av de oerhört vackra djuren som vant hanterades av en domare, som under tiden gav sin muntliga bedömning av katterna. Men det räcker inte i längden, om man vill få ut mesta möjliga av en utställning.

Jag är så glad över att det tillkommit prenumeranter på mitt nyhetsbrev. Ett litet ”klick” på ”Prenumerera” i marginalen på hemsidan ger mig poäng och jag får en bättre placering i Google. Jag blir alltså inte ledsen, om jag får fler prenumeranter :-).

Mitt mål är att skriva minst ett nyhetsbrev varje månad från och med idag.

 

11 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)