En lugn dag på Gjuteribacken

Kattungarna sov i vardagsrummet, när jag steg upp. Idag märktes det faktiskt att vi bara har tre busfrön kvar. Det var både skönt och tomt att inte behöva kryssa mellan små kattfötter och svansar. Mitt knä gör mig ostadig och därför måste jag ta hjälp av rollatorn, när jag ska duka fram min frukost; smörgåsarna står färdiga i kylskåpet och vattenkokaren är fylld med lagom mängd vatten. Det har Ove fixat samtidigt som han iordningställde sitt eget morgonmål. För första gången på flera månader missade Sandie att tigga ost. Hon löper nu och är sig inte lik överhuvud taget; jamar och fräser åt kattungarna, när de närmar sig. Klart hon måste få bli mamma igen men inte på länge. Först måste hon "äta upp sig" och hämta nya krafter. Den lilla dockan har ensam fött upp och fostrat fem bebisar och nu ska vi skämma bort henne än mer.

Visst förstår jag att sex katter äter mindre än åtta men omsatte inte kunskapen i handling idag. Jag serverade katterna lunch, innan jag skulle bege mig till tandhygienisten. Ett fat med mat fick jag ställa in i kylskåpet, när katterna ätit färdigt. Det orkade helt enkelt inte äta mer. En påtaglig skillnad mellan att ha kattungar och enbart vuxna katter är att vi snart kommer att kunna montera upp klätterträdet igen. Särskilt Stisse kommer att uppskatta att ligga på mellanvåningen och titta ut över sitt furstendöme. Han styr sitt rike på ett demokratiskt sätt, brusar sällan upp men talar tydligt om, vad han vill. Möjligtvis har han det senaste året höjt rösten oftare och lite mer, när han ansett att han själv fått för lite uppmärksamhet. Kanske har han också en aning mindre tålamod med sina undersåtar, när de inte direkt hörsammar vad han vill - gå ut på balkongen t ex.

Hur kan man bli så glad för något så materiellt som en plånbok? Det trodde jag inte om mig själv men så är det iallafall. Jag tycker ju inte om, som jag tidigare skrivit, att gå runt och "shoppa" - bortkastad tid enligt mig. Jag försöker hitta det jag behöver på nätet. Behövde en ny plånbok och ropade in den på Kaplans auktion - både enklare och billigare. Kaplans varor ser oftast helt oanvända ut och kostar långt under halva nypriset. Vissa älskar att byta handväska ofta beroende på, vad de har på sig. Inte heller det är intressant, tycker jag. Det är bara jobbigt att flytta över allt som måste finnas med i den nya väskan, när jag lämnar bostaden. Nu ska jag iallafall köpa en ny och jag har hittat den på "Boutique Kaplans". Klart roligare att betala 1080kr på Kaplans istället för 6800kr i den exklusiva väskaffären. (Den säljs i affären och inte på auktion). Måtte den finnas kvar nästa vecka. Efter detta har jag handlat klart till mig själv för mycket lång tid framöver. Katterna däremot behöver eventuellt något nytt och till dem gillar jag att handla. Kanske skulle de uppskatta en vattenautomat.

 
17 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)