En mycket bra dag

Solen sken när Ove drog upp persiennerna. Perfekt väder för att ta en promenad i Marabouparken men först om några timmar, eftersom det var kyligt på morgonen. Eftersom "arbetsledarna" ville ut, var det bara att ta på sig mjukiskläder. Alldeles för kallt att sitta med bra armar och ben.

Fröskålarna var nästintill tomma. Stisse och Stina är duktiga att äta på natten. Sandie avstår hellre än äter frön, tyvärr.  Jämfört med andra djurslag tuggar katten maten dåligt och kan ofta svälja hela bitar utan att tugga alls. Katten äter gärna pyttesmå måltider 16-20 gånger per dygn, både dag- och nattetid. Måltiderna tar oftast bara ett par minuter. De  äter också olika fort. Ibland måste jag hejda Stina, för hon "vildäter" och det leder ofta till att hon kräks. Stina är uppvuxen i en kull med fem syskon, Stisse med endast en syster. Kanske det är en del av förklaringen - hon var tvungen att skynda sig för att kunna äta sig mätt? Stisse äter sakta och eftertänksamt. Han skulle passa vid ett matbord med "femrätters". Sandie är den som äter lagom fort. Katter dricker aldrig vatten till maten.

Vädret var inte lika fint som på morgonen, när vi kom till Marabouparken vid 13-tiden men det var skönt ändå. Vi promenerade runt i parken och sedan gick vi till serveringen. Om jag vore restaurangchef skulle jag, så snart jag tillträtt posten, göra lokalen mysig. Som det är nu, ser den förfärlig ut. Smörgåsarna är gudomliga och maten bra, restaurangen har fullständiga rättigheter men inredningen - bedrövlig. Jag skulle börja med att lägga in ett nytt klinkergolv i en dov grågrön färg, stengolv tål bättre barnvagnar (sådana finns det många av, där man kan fika) och är också lättare att rengöra. Sedan skulle de urfula borden bort och ersättas av gröna träbord med en levande blomma, ett trevligt kryddställ och ljuslyktor. En blommig stoppad stol i gult och grönt till bordet och gästerna vill äta både middag och dricka kaffe och sitta kvar länge och bara njuta. Sedan skulle parkbesöket kunna avslutas med en sista härlig promenad. 

När jag kom hem, startade jag min iPad. Äntligen! Mitt arbete i kattkursen var rättat. Det stod "Bra jobbat". 57,1% klart. Vilken bra söndag!

 

 
12 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)