En ny dag

Småttingarna är fantastiska! De väcker oss aldrig, eftersom de har samma dygnsrytm som jag. Jag har funderat över vad som är hönan och ägget. Är det ursprungligen jag som velat vara tillsammans med mina katter men tidigare arbetat långa dagar och att jag därför lånat umgängestid från natten eller är det katterna som visat att de vill vara tillsammans med mig lite längre? Katten är ju egentligen inte ett nattdjur som jag tidigare trott. Den är ett skymningsdjur. Katterna och jag lägger oss sällan före midnatt (och oftast senare än så). Skymningen är då förbi sedan länge. Hur som helst vaknar kissarna sällan före klockan 08, om inte vi stiger upp. Det är skönt!

De har rutiner nu - både för mat- och sovtider och toabesök men........det där med mattider är svårt, om man har en mycket tunn kattmamma. Sandie är inte längre mager men mycket smal, trots att hon äter - jag ljuger inte - mer än Stisse och Stina tillsammans. Hon tigger mat mest hela tiden och eftersom jag vill att hon ska gå upp i vikt, får hon äta minst sex gånger om dagen, rejäla portioner. Då påminns kattungarna om att det skulle smaka bra med blötmat och ofta ger jag dem också, trots att mitt mål är att de ska få våtfoder endast morgon och kväll, för de har ju fri tillgång till frön.

Jag har inte haft något problem att hålla bra rutiner i familjen, när barnen bodde hemma. De visste att tjat inte lönar sig, förmodligen för att jag var konsekvent men när det gäller katterna är det annorlunda. De får alltid som de vill, såvida det inte innebär en direkt fara för dem. Kanske finns det någon psykolog som kan förklara mitt beteende men tills dess är det som det är. Uppriktigt sagt tror jag att det möjligtvis bara är jag själv som kan få problem av avsaknaden av gränser för djuren. Som väl är är kattungarna fortfarande mycket formbara när de flyttar, så de nya ägarna kommer att kunna träna dem och ge dem en god uppfostran.

Alla - både jag själv och alla jag känner - älskar att köpa leksaker till sina pälsklingar men egentligen är kattungarna nog lika glada åt en hårrulle eller mjuk toffel att leka med. På Prata Katts Instagram kommer inom kort en videosnutt att läggas ut. Där framgår detta påstående tydligt :-).

Mickan morrar, om någon försöker sig på att ta hennes byte.

 
18 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)