En ny erfarenhet

Jag har aldrig tidigare lämnat en kattunge till fodervärd, även om jag tänkt tanken. Att det inte blivit verklighet beror mest på att det har känts oroligt att att lämna "sitt barn" till en obekant. Jag kom i kontakt med Lotta genom att hon anmält sitt intresse att avlasta mig i arbetet med Ragdollklubbens hemsida. Vi "klickade" direkt och när Lotta berättade att hon väntade på en "foderkatt" och hoppades på att hitta ytterligare en för att kattungen inte skulle behöva vara ensam på dagarna, nappade jag direkt. Vi bestämde "på stående fot" att Sissel skulle bo hos Lotta och att vi skulle skriva ett väl genomtänkt fodervärdsavtal.

Idag skrev vi båda på avtalet. Lotta kommer att överta äganderätten till Sissel, när hon fått två kullar. Söndagen 19:e juni kommer Ove och jag att köra henne till hennes nya hem i Sollentuna. Hon kommer att få sällskap av Rubi, som är en dag yngre och kommer från S*Heavenly dolls i Åkersberga. Jag känner mig trygg med att ha Sissel hos Lotta. Eftersom hon både ägt, ställt ut och fött upp Ragdolls tidigare, kan hon mycket om rasen och dess behov. Jag fick se en lista över allt, som hon beställt till katterna; allt utifrån hagar (en till landet och en till terassen hemma) till mat, sand och leksaker. Allt är klart. Nu väntar hon bara på kattungarna. 

Sandie har slutat löpa och det är skönt för både henne själv och oss andra. Hon är inte särskilt intresserad av besök och sov i sängen, när Lotta var här. Stisse däremot tycker det är desto roligare, när någon hälsar på. Då kräver han all uppmärksamhet genom att jama och "buffa" på besökaren. Han ger sig inte förrän han har allas uppmärksamhet. På rygg bredvid Lotta njöt han av att bli klappad på magen.

Vi har inte planerat att bada kattungarna, innan de flyttar. En "uppfödarkompis" till mig förordar det men hon är också den enda, av dem jag känner, som gör det. Deras päls är fluffig och fin, så jag anser inte att det behövs. Däremot ska vi klippa klorna på dem. Jag ska höra med Carina, om vi två kan hjälpas åt. Alla papper är, som jag tidigare skrivit, färdigifyllda och det enda som saknas är mappar till dokumenten. 

Kattungarna har fått vissa rutiner. De vaknar vid 6-tiden på vardagarna (vet inte om det är detsamma på helgerna) och äter, går på lådan, slåss och rusar runt till 10-tiden. Sedan sover de ett pat timmar. Ny intensiv "vakenperiod" och sedan en lång, djup sömn innan kvällsbuset startar. När vi lägger oss är de oftast vakna men klagar inte över att vara utestängda från sovrummet. Lilla Smurf lyckades gömma sig under sängen i förrgår kväll och hon blev kvar i sovrummet under natten. Eftersom hon inte hade något syskon att fajtas med, låg hon stilla och sov i min säng. Den kissen älskar närhet (men inte att sitta i knä).

 

6 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)