En ny men inte helt vanlig dag

De första två timmarna förflöt som vanligt; frukost med "kattost", små kattungeslagsmål och förmiddagssömn (alla katterna) vid 10-tiden. Sedan började jag plocka med de saker, som ska följa med en kattunge, som ska flytta. Plötsligt blev det väldigt påtagligt att Sixten skulle lämna oss för alltid. Klart jag tänkt på det tidigare men inte så här. Det innebär många känslor men jag är ändå så jätteglad över att han kommer till Linda och Marco. Ingenstans skulle han kunna bli mer älskad.

Varken Sandie eller Sixten (och ingen av de andra katterna heller) visste något om, vad det innebar att Marco och Linda kom med en transportbur i handen. Katter lever i nuet och strävar efter ett bra "nu". De oroar sig inte för ekonomin, hälsan, boendet eller morgondagen. - något vi människor kanske kan lära oss något av. De äter det de tycker ör gott, när de är hungriga och tänker inte på badsäsongen, de sover, när de är trötta, de följer helt enkelt sin strävan att göra livet så njutbart som möjligt - ett outtalat "Carpe diem". Medan Linda, Marco och jag fikade passade Sandie på att bjuda kattungarna på en mysstund med en slurk mjölk. Hon kallade först in dem med sitt speciella läte och alla kom direkt. Marco förevigade denna sista matstund med alla kattungarna närvarande och han ska skicka bilderna till mig. 

Vid 14-tiden hämtade Marco bilen, Sixten placerades i buren på sin "Agriafilt" med doft av alla oss på Gjuteribacken och sedan begav sig den nya lilla familjen hemåt. Hur Sixten skulle reagera på detta, visste ingen av oss men imorgon kommer jag att veta och berätta om det.

Som Marco sade: "nu börjar en ny del av livet" och så är det verkligen. Nu startar Lindas och Marcos gemensamma ansvar för ett nytt liv. Deras första "bebis" har kommit. 

Sista bilden på Sixten innan han flyttar och den lyckliga, nya familjen gör mig glad att se. Bilderna utstrålar både lugn och glädje.

 
14 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)