En ny rutin

Katter ogillar förändringar, sägs det, men det stämmer faktiskt inte alltid. Det gäller nog mest när vi människor påtvingar dem nya rutiner. När de själva ändrar något, brukar det inte vara några problem alls (men de ändrar sig inte ofta). Stisse har i alla fall, sedan några veckor tillbaka, delvis ändrat sitt beteende. Förvisso startar han dagen på samma sätt som tidigare; han hoppar upp i sängen, där han sedan sätter sig och väntar spänt på att någon ska vakna. När han sedan väl har "stirrat upp" Ove går han till matplatsen och väntar på sin frukost. Därefter går han direkt till balkongdörren, jamar högt och blir utsläppt. Det är här det nya kommit in.

Jag tror att det mest var en slump, när Stisse svängde till höger istället för till vänster, som han brukar, när han kom ut på balkongen. Väl där hoppade han upp på den mjuka kudden på lådan i hörnet. Där blev han sittande; tror han tyckte det var roligt att titta ut - visserligen på samma gård men ur ett annat perspektiv. Sedan dess har han varje morgon upprepat det nya mönstret och jag tror att han är mycket nöjd med det. Från att tidigare ha varit ute max 1 timme per dag (oktober-mars) ligger han nu på lådan och sover 2-3 timmar på förmiddagen, innan han vill in. Då går han direkt till sängen för han trivs i "Törnrosaland".

För Stisses del har denna dag varit förfärlig. Det började bra på lådan men sen hände det..... Kristin!!! Slut på friden när han sov som bäst! I nära två timmar tvingades han gå från rum till rum för att slippa "snabeldraken". Nu är det i alla fal dammsuget och draken är återförd till städskåpet.

Stisse ligger nu som vanligt bredvid mig i soffan. Ikväll har vi inte pratats vid, för han har varit för trött. I mer än timme har han snarkat högt i sitt soffhörn. 
Nu dröjer det tre veckor tills Kristin kommer nästa gång. Självklart måste vi dammsuga flera gånger innan dess, skillnaden är att vi anpassar dammsugningen efter Stisses sovvanor.

16 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.