En och en

.....och max två kattungar åt gången får mysa tillsammans med sin mamma. Det är inte långa stunder hon orkar med dem, förutom när de sover. Jag förstår henne, för så snart hon börjar tvätta dem, verkar de tänka på ”gamla tider” - när de fick ligga tätt intill henne och suga i sig den mumsiga maten hon bjöd på. Nu vill hon inte ge dem di längre utan bara putsa dem men det förstår de inte utan börjar direkt försöka borra in sina små huvuden i hennes päls. Då vill hon inte gärna vara med. Så länge det rör sig om en, max två småttingar kan hon låta dem hållas några minuter men när en tredje upptäckt det hela, vill vara med och kommer skuttande, då reser hon sig och går. Däremot - när alla bebisarna sover i sängen lägger hon sig gärna bredvid.

Just nu kan ingen ana att det bor åtta katter här. Alla sover och det är helt tyst både ute och inne. Annat var det för en liten stund sedan. Då var det full fart på alla utom Stisse, som låg i soffan och åsåg den intensiva aktiviteten i lägenheten. Nu hoppas jag att det inte är sovtid, när Molgans nya familj kommer imorgon. Det är ju roligt för både barnen och kattungarna om alla är på lekhumör.

Ragdollklubben är representerad i Forshaga den här helgen. Vi försöker värva nya medlemmar och erbjuder tidigare nummer av Trasdockan till mycket bra priser. Det finns en hel del ”matnyttigt” i tidningarna. De går även att köpa till reapris från shoppen (på klubbens hemsida). 

Prata Katt har nu lagt ut en video på Instagram. Den är inspelad på kattpensionatet Sagatun på Ekerö. Kanske har inte alla besökt ett pensionat för katter men funderat på att resa bort utan kisse. Då kan det kanske vara intressant att kika in på Sagatun :-).

För exakt 11 veckor sedan vägde alla småkissarna 105 g, förutom Molgan som var 10 g tyngre. Så här ser det ut idag: Mimmi 1445 g, Mickan 1470 g, Myran 1580 g, Mickey 1595 g och Molgan 1675 g. En mycket bra viktökning trots intensiv fysisk aktiviter och - bäst av allt - de äter det som serveras.

Kattbädd, varför? Sängen är ändå skönast.

 
30 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)