En oväntad vändning

Ja, så ringde jag alltså Maggan. Hon har ju inga restriktioner på sina katter och det gillar ju jag (som jag nog uttryckt flera gånger tidigare). Hon har flera fina, fertila hanar och vi kom tillsammans fram till att Sissel skulle få dejta hennes blå mittedkille, Xhero. Eftersom Maggan själv skulle ställa ut två av sina katter, erbjöd hon sig att ta med Sissel hem efter dagens show. Fint!

Vid matbordet, då Ove funderat ett tag, sade han att han nu inte var lika säker på att det var rätt att para Sissel nu, utan att han nog hellre ville låta henne tävla vidare mot International championtiteln innan nästa kull. Vad säger man då? Vi hade ju tillsammans bestämt att para henne efter dagens utställning.

På kvällen ringde Margareta och ville ha en del uppgifter, för hon ville skriva ut parningsavtalet (SVERAKs), så att det bara skulle vara att underteckna det idag, innan Sissel skulle åka och träffa sin nya kille. Ove pratade inte mer om parningen under kvällen men idag, i bilen,  på väg till utställningen, tog han upp ämnet igen: ”Om det går bra för Sissel på utställningen idag, vill jag att vi skjuter upp parningen och ställer ut henne i maj på Alfakattens utställning. Om hon tar ett certifikat både idag och i maj, vill jag att vi tar henne med till Finland och hoppas att det går bra även där och - så blir hon sedan mamma med titeln ”Iternational Champion”. Så ville alltså Ove göra. Egentligen ingen dum tanke men vad skulle Maggan tänka/säga. Mitt svar blev: ”då får du prata med Maggan, eftersom det är du som vill ändra planen från igår. Resultatet blev att Ove pratade med Maggan, Sissel följde med Lotta hem efter utställningen och vi skjuter upp parningen.

Hur gick det då på utställningen? Fantastiskt bra. Sissel är en riktigt fin katt!!! Alltsedan hon som liten kattunge började tävla, har hon fått mycket fina bedömningar och blev uttagen till panel också idag. Sissel är en god representant för rasen; en riktig ”ragdoll, the cool cat”. I panelen gick vinsten till en annan fertil hona (imorgon ska jag skriva lite mer om hur utställningar egentligen fungerar) men jag är nöjd och det är riktigt bra att bli uttagen till domarens bästa i sin klass, som Sissel blev. Det gick inte lika bra för Rubi, Sissels ”fodersyster”, som också blev foderkatt hos Lotta men en vecka senare än Sissel. I ålder skiljer det en dag på dem. Det är jättebra att katterna ställs ut tillsammans, att de delar bur på utställningar och har varann att skvallra med när de tokiga människorna står och stirrar på dem :-).

Lotta och Sissel hos Eva Porat, domare. I panelen (finalen) bärs katten fram av en assistent (personen i gul skjorta).

 
10 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)