En överraskning kanske

Överraskad kanske - för nu kommer jag med ett litet test med utgångspunkt från gårdagens blogginlägg. Du får en koll på vad du kan om kattens syn, när jag nu kommer med några korta frågor: 

(Svaren finner du längst ner på sidan)

1.Vilka färger ser katten klarast/bäst? Blått och gult, rött och grönt eller svart och vitt?

2. Hur ser en klargrön gräsmatta ut i kattens ögon? Rödaktig, mörkgrön, nästan vit?

3. Hur bra ser katten? Bättre, sämre eller lika bra som människan?

4. Hur mycket bättre (än människor) ser katter i svagt ljus? Dubbelt så bra, sex eller sexton gånger bättre? 

5. Hur brett är kattens synfält? 200, 90 eller 360 grader?

Igår köpte vi äntligen klätterträdet till Tasse. Irene, vår "egen" expedit hjälpte oss att plocka ihop alla delarna. Trädet var jättefint! Ove sade direkt: "ett sådant kanske vi skulle ha på balkongen till våra katter". Varför har vi inte tänkt på det tidigare? Perfekt för katterna att kunna ligga på trädet och spana på fåglarna, som flyger fram och tillbaka till talgbollarna, som vi hängt på balkongräcket. Inglasningen räddar fåglarna från en annars säker död. 

Igår kväll tog sig Flinga upp på matbordet för första - men säkert inte sista - gången. Där kan de små ornitologerna få studera talgoxar, blåmesar och gråsparvar. Nu har Flinga blivit lika intresserad av fast föda som Primus men till skillnad från honom ratar hon bebisfrön. Torrfoder är inte hennes "grej". Däremot är hon förtjust i ost. Ännu en påminnelse om att katter är individer med olika behov, temperament, tycke och smak. Sandie och Stina tigger ost (och får också en smakbit). Stisse och Stina äter både torrisar och blötmat. Tasse äter så gott som uteslutande torrfoder, som han själv vill hämta ur en foderautomat. Det finns en mängd individuella skillnader katter emellan och därför måste vi noga iaktta våra kissar för att bättre kunna förstå dem. 

Det finns flera facebook-grupper på nätet, som handlar om ragdolls. En av dem heter "ragdoll diskuteras". Jag är inte odelat förtjust i FB men när inläggen kommer som mail, läser jag dem. Igår kom ett och i det ställdes frågan: "vad täcker en "Dolda fel-försäkring"? Ett bra spörsmål. Det är många aspekter att ta hänsyn till, när man ska bestämma sig för vilket försäkringsbolag man ska välja. Därför skrev jag en jämförande artikel i Trasdockan där jag, på ett lättbegripligt sätt, försökte ta fram för- och nackdelar (kan vara knepigt att ibland) hos olika försäkringsbolag, som tillhandahåller kattförsäkringar. Där beskrev jag också kortfattat vad som räknas som dolda fel. Det är jätteviktigt att kattungen är försäkrad redan från första andetaget och imorgon ska jag mer utförligt berätta om vad en kattungeköpare ska tänka på och eventuellt fråga om.

Svar: 1.gult och blått 2. Nästan vit 3. sämre än människan 4. Sex gånger bättre 5. 200 grader.

10 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)