En riktig pratkvarn

Saga är en verkligt gullig katt - vet att jag skrivit samma mening tidigare men det går inte nog att betona. Det är inte bara utseendet som gör henne så förtjusande utan även sättet. Nicke älskar sin katt av hela sigg hjärta och det är i sanning en ömsesidig kärlek. 

Vid lunchtid åkte Ove och jag hemifrån med destination Fågelstavägen i Bandhagen. Det går förvånansvärt fort att komma dit om man åker Essingelederna och tunnlarna men jag föredrar ändå vägen över Södermalm, som vi tog hem. Vårt ärende idag var att lämna gardiner och filtar, som jag beställt åt Nicke men också att hämta godis till Tasse. Det enda godsaker han vill ha är Whiskas Temptation, som varken finns här i Sundbyberg eller i Solna. Nicke hittade två askar i "sin affär" igår och dem "högg" han för Tasses räkning.

På många sätt är sibiriern väldigt lik ragdollen och birman. Sibben tillhör förvisso Kategori II, de semilånghåriga, men Saga har minst lika lång päls som Sandie och Malte. Till temperamentet är hon också ganska lik våra katter men i ett avaewnde skiljer sig Saga kraftigt från Stina och Stisse. Hon "pratar" jämt!!! Långa haranger kommer ur hennes strupe när Nicke kommer hem efter arbetet och hon svarar när han  pratar med henne. Hon är riktigt, riktigt snackig!!!

Saga är en nyfiken kisse och hon börjar känna igen Ove och mig nu. Ove hade köpt med sig 20 burkar Sheeba till henne - mat hon verkligen älskar. Vi hade också med en ny vippa och en liten mus. Vippan gillade hon i alla fall. Agrias blåa möss är inte särskilt roliga men duger bra som tröstvinster i klubbens lotterier.
Bo Söderström skickade ett meddelande på eftermiddagen och informerade om att han just postat boken "Hur tänker din katt". Den skulle jag gärna vilja vinna, för min egen bok har jag lånat ut men minns inte längre till vem. Tråkigt! Om jag inte får tillbaka, eller vinner boken:-), ska jag köpa en ny, för i den finns svar på det mesta om katter och deras beteende. 

Dagarna går i en faslig fart och jag måste snart på allvar ta tag i mitt arbete med Trasdockan. Som väl är kommer en stor del av tidningen att upptas av "Årets Katt". För min egen del passar det utmärkt, eftersom jag har mycket förberedelsearbete för att få till trevliga lektioner i både nybörjar- och fortsättningskurserna i SeniorNet.

 

27 jan 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)