En tjock pärm

Det ena föder det andra och det jag planerat göra idag är uppskjutet tills imorgon. Varför? Jo, så här var det.

Jag skulle leta reda på Zinjas ID-nummer och hämtade pärmen, i vilken jag förvarar alla kattrelaterade dokument. En gång för länge sedan, närmare bestämt 2011 då jag skaffade mitt stamnamn, upprättade jag ett system bland alla papper. Det var bra då men mycket har hänt sedan dess. Jag blir närmast pedantisk, när jag börjar ett sådant här arbete, dvs organisera och sortera. Jag avskyr att hantera papper och för att jag ska behöva ägna minsta möjliga tid åt dem gällde det idag att vara väldigt noggrann och så blev det. Tack gode Gud för Kivra. Jag kunde kasta massor av papper från pärmen, gamla försäkringsbrev och annat, som jag nu har på min iPad.

39 kattungar har det hittills blivit med stamnamnet Spinetts - inte många i jämförelse med de ”stora” uppfödarna. När jag förvärvsarbetade hade jag inte tillräckligt mycket tid för att ta hand om småkissar på det sätt som är rätt för mig, så jag kom igång sent i livet. Bristen på erfarenhet har jag försökt kompensera med att förkovra mig teoretiskt; genom kurser, föreläsningar och ”faktasök” till mina artiklar i Trasdockan, Ragdollklubbens medlemstidning.

Som jag tidigare berättat kommer jag inte personligen föda upp fler kattungar men ge om mina fodervärdar får jag ändå ha kvar en fot i uppfödarbranschen. Jag är så glad för dem; Tanja som sedan några veckor tillbaka har hand om Zinja och Hanna, som ska hämta sina två kattungar på måndag; Bitte som är foderkatt och Buster som blir hennes egen. Båda fodervärdarna har fina tonårsdöttrar som också tar del av ansvaret för kissarna. 

När Hanna hämtat sina kattungar från Lotta, övergår Sissel i Lottas ägo. Vi kommer självfallet att skriftligen ägarändra och tillse att Lotta får stamtavla och alla bedömningssedlarna som givit Sissel titeln Champion.

Zinja och hennes ”fodersyster” Alita brukar få gå på kvällspromenad. Att de gillar det framgår av bilderna. 

 
11 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)