En tjuv och en utbrytare

Imorse var fröskålen tom. Hur mycket av bebisfröna kattungarna ätit och hur mycket Stina inmundigat vet jag inte säkert men jag anar att Stina står för en hel del. Hon älskar bebismaten. Den är fetare och mer lättuggad men om det är fettet, som gör den så god vet jag inte men jag gissar det. Så är det ju också med människor. Vem tycker inte bäst om gräddsås, när alternativet är sås gjord på vatten. 

Som vanligt bredde jag två smörgåsar; en med ost och gurka och en med leverpastej och gurka. Jag skär alltid en skiva ost, till Sandie, som brukar placera sig på golvet nära soffan och vänta på sin ostbit. Idag kom hon inte ner från tornet, där hon låg - kanske inte sugen på ost. Efter en stund ser jag, hur en liten katt, Sandie, hoppar upp på bordet, sträcker fram en tass och vips, har hon tagit ostbiten från min frukostbricka och hoppat ner med den på golvet. Gott!

Vid 11-tiden, när jag satt och läste på det sista inför Diplomeringstestet, tittade jag upp mot hagen en kort stund. Där ser jag två blå öron och en liten grå nos sticka upp över kanten på hagen. Titzy!! Han har lyckats ta sig allra högst upp, satt framtassarna på den c:a fem centimeter greda kanten, som går runt och över kanten och försöker nu ta sig ut i friheten. Ännu blir det att vänta några dagar. 

Klockan 17:30 åkte jag med taxi till kajplats 16 på Strandvägen för att äta julbord. Aldrig tidigare har den sträckan tagit så lång tid. Att åka från Sundbyberg i rusningstrafik på Nobeldagen är inte det bästa man kan göra men - nu är det gjort. Maten intogs under båtturen, som tog tre timmar, i Stockholms farvatten. Jag har ätit godare julbord men detta var ändå ok. När jag kom hem hade Ove haft kattungarna uppe, en i taget och sedan vägt dem. Fin viktuppgång. Mitzy vägde idag 744g, Titzie 746g och Yatsi 710g. Kattungarna, eller åtminstone någon av dem, har förstått att lådan är till för att kissa i. De hade rivit runt i lådan och sprätt pellets på botten av hagen så jag "fuskstädade den" genom att sopa den med en liten borste. Imorgon ska den dammsugas. 

Synd att jag är så utomordentligt dålig på att fotografera, när de är så söta. 

 
11 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)