En uppgift till

Oj, jag hade inte sett att det är två uppgifter, som vi ska ha klarat med godkänt betyg för att få gå vidare med den nya uppgiften, som kommer på torsdag. Jag hade fått uppfattningen att det skulle vara en uppgift varje vecka och därför lutade jag mig tillbaka och trodde att jag var klar. Det var en slump att jag hittade 1.2-AnnelieSjölin. Uppgiften heter så - mycket viktigt att döpa uppgifterna rätt. Den innebär att jag ska skriva om innekatt, utekatt, de faror som finns för katterna (ute som inne) och hur man kan förebygga det, som är riskfyllt. Kursledaren efterfrågar också förslag på hur innekatter på bästa sätt kan stimuleras såväl mentalt som kroppsligt. Det finns mycket att läsa om det.

Så var det detta med Diplomeringskursen. Jag skrev igår att jag skulle återkomma med information om den. Att vara diplomerad uppfödare anses vara en bekräftelse på kvalitetssäkring. Uppfödaren åtager sig att hålla sig informerad om och följa nya beslut, regler och författningar och arbeta för god djurhållning. Kursmaterialet går att beställa från SVERAKs shop - FIFes och SVERAKs regler och "Att ha katt". 

Den som söker måste vara minst 18 år, medlem i en SVERAK-ansluten kattklubb, ha ett FIFe-registrerat stamnamn, ha fött upp minst en kull och får inte ha varit under disciplinära åtgärder inom SVERAK under de senaste 24 månaderna. Jag uppfyller alla krav, bara att söka. Kursen kostar 500kr.

Diplomeringstestet slumpas fram från en frågebas och omfattar 60 frågor. När man klarat provet får man ett diplom. Stamnamn, för- och efternamn samt kattklubb publiceras sedan på SVERAKs hemsida. Dessa uppgifter kommer även att finnas med i tidningen Våra katter.

29 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)