En vecka resp sex dagar

Den lilla kattfamiljen trivs i bolådan, som är placerad strax framför elementet. Värmen är påslagen och det tycker kissarna om. Stina är en kärleksfull, ansvarstagande mamma. Hon lämnar aldrig kattungarna, när de är vakna. När hon förvissat sig om att de sover, kommer hon gärna upp och vill leva "vuxenliv" tillsammans med oss, Stisse och Sandie. Minsta lilla pip från kattungarna hör hon och går genast in till dem i sovrummet, för att se vari problemet ligger.

Igår "studerade" jag ungarna. Det är två killar och en tjej (men jag kan inte ta gift på det). Så länge jag inte kommer fram till annat kommer jag fortsättningsvis att kalla kattungarna Mitzy, Titzy och Gritzie. Ikväll vill jag sätta på dem halsband men Ove tycker att det är för tidigt. Vi kompromissar, så det får bli i samband med att de öppnar ögonen.

Igår vägde Mitzy 259g, Titzy 256g och lilla Gritzie 246g. Stina har en perfekt anpassad bolåda. Hon kan sträcka ut sig i hela sin längd och kattungarna har ändå stort utrymme att kravla runt på. När Mitzy var född tänkte jag att det skulle vara ensamt för honom, om han inte skulle få några syskon. Kattungar vill alltid sova nära, ibland delvis på, varandra. Nu sover de alltid så.

Jag skickade bilder på kattungarna till Pia idag, Sigges "mamma". Han måste ju få se sina barn :-). Han skulle också ha blivit pappa till fyra kattungar i Linköping. Tyvärr föddes de kattungarna prematurt (för tidigt). Alla var döda. Jag gissar att kattmamman drabbats av en infektion. Stackars lilla mamman födde fyra ungar och ingen fick hon föda upp. Jag känner inte till, hur länge en katt sörjer men säkerligen flera dagar.

Från och med nu ska vi varje vecka fotografera kattungarna en och en och skriva, hur långt de kommit i utvecklingen. De utvecklas så snabbt och det är svårt att komma ihåg, vad som hände när. Det vi närmast väntar på är att de ska öppna ögonen. De äter duktigt på mamma Stina. Det är obegripligt att de redan om ett par veckor ska börja vänjas vi kattungemat. Det brukar inte vara intressant från början men blir mer och mer spännande vartefter tiden går.  Det är fantastiskt att få följa utvecklingen!

 
14 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)