Enklare

Gårdagen började som vanligt; värktabletter, stretcha benen i soffan, morgon-TV och frukost. "Samma-lika" cool varje dag. Skillnaden mellan helg- och vardagar är att Ove lagar frukost. Det är skönt, särskilt eftersom morgnarna är besvärliga för mig. Tack och lov avtar värk och stelhet och oftast behöver jag inte mer medicin under dagen. 

Jag börjar oftast skriva mitt blogginlägg innan frukost. När jag startade bloggen, trodde jag att det skulle kunna bli svårt att skriva något om katter varje dag men det är det inte. Har man katt händer det alltid något. 

Vi slapp tidig väckning igår. Först klockan 08:15 hoppade den första katten, Stisse, upp i sängen tätt följd av Sandie. Stina satt på golvet och jamade med sin ljusa röst. Ove steg upp och serverade dem morgonmålet. Därefter ville de gå ut. De tycker lika mycket om att vara på balkongen som vi. Sedan en vecka tillbaka stänger vi balkongdörren på natten. Jag tror att katterna undrar varför, för så snart de ätit sin frukost, sätter de sig förvånat framför balkongdörren, tittat uppfordrande på oss och om vi inte öppnar dörren så att de kan gå ut, tar Stisse ton.

Det finns en skillnad mellan morgonmålet vardagar och helger och det är att vi också äter ägg, de dagar Ove är ledig. Mitt huvud var som vanligt fyllt av "kattankar". Igår funderade jag på Pawpedskursen medan jag åt. Jag beslöt mig för att lära Ove, en del av det jag kan. Jag tog fram worddokumentet, där frågorna som ska besvaras innan onsdag står, och började undervisa honom med utgångspunkt från dem. Ove har lätt för att lära sig och inom en kvart kunde han det mest väsentliga av det, som tagit mig mer än om en timme att "läsa in". Det är ett klart ENKLARE sätt att lära sig på.

Jag väntar nu på att mina svar ska rättas. Hittills är jag godkänd till 28,6% och det återstår fem veckor till, innan jag får min kokard (bandrosett) som bevis på att jag genomgått Pawpedkursen med godkänt resultat. Den rosett som jag strävar (G1:s) efter nu är grön. Efter godkänd G2 får man en gul och den rosett, som jag på sikt strävar efter, är orange (G3). Kul att kunna lägga på hemsidan. Jag ser det som ett bevis på att jag verkligen anstränger mig för att förstå våra katter och erbjuda dem det allra bästa liv, som en kisse kan få.

 
27 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)