Ensamma

Jag brukar försöka börja dagen med att skriva mitt blogginlägg men det är långt ifrån alla dagar jag lyckas med det. Idag var en sådan dag. Fram till klockan nio var allt som vanligt; Stisse kom upp och sade "godmorgon" på sitt sätt. Han vill då att jag ska prata med honom och han brukar lägga sig på min huvudkudde och spinna. Idag blev mysstunden kortare, för klockan 12 skulle jag ta en taxi till Lidingö. Vi är fyra barnmorskor (från förlossningen på Södersjukhuset), som brukar träffas några gånger per år och äta lite och prata om både gamla tider och aktuella händelser - alltid lika trevligt. Den här dagen var en sådan dag, "Södersjukhusets barnmorskedag".

Alla katterna sov sin förmiddagssömn, som ibland kan sträcka sig ända till eftermiddagen, när jag skulle gå; Stina på balkongen, Stisse på min huvudkudde och Sandie högst upp i "trädet". Här är en av de många fördelar jag ser med att ha katt jämfört med att ha hund. Det är många år sedan nu, Ricken var min sista hund, men jag har ändå i färskt minne, hur dåligt samvete jag hade, när jag skulle lämna honom ensam och hur han satt vid dörren och såg ledsen ut. Annat är det med katterna. De blir inte ledsna över att bli ensamma men glada, när jag kommer hem och det gillar jag ju. Först klockan 17:30 öppnade jag dörren hemma och möttes då av tre hungriga katter. 

Idag kom det - mailet som innebär starten av PawPeds grundkurs 2. Det känns jätteroligt att börja plugga igen. Om den här kursen kommer att vara lika givande och trevligt upplagd som den förra, kommer jag att få god valuta för de 800 kronor, den kostar. Kursen startar på allvar nästa onsdag. Idag fick vi kursdeltagare endast ett kort litet stycke att läsa igenom och några frågor på det. Det hela var egentligen en repetition av den första utbildningen. Svaren på uppgifterna planerar jag skriva ner imorgon och sedan är jag redo att sparka igång på allvar. Varje onsdag kommer ett nytt avsnitt med textmaterial och frågor på detta. Dessa måste vara besvarade senast tisdagen efter och för att få fortsätta utbildningen, måste uppgifterna vara rättade och godkända. 

Kursledarna arbetar idéellt, precis som jag själv gör med Trasdockan och Ragdollklubbens hemsida. Jag gissar att de också är nöjda med den lön ett idéellt arbete ger - glädjen över att arbeta för och med något, som ligger en själv varmt om hjärtat. Katten (och i mitt fall främst Ragdollen)!!! Jag kommer att återkomma till det imorgon.

21 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)