Entusiasterna

Människor varken tänker, tycker, fungerar eller ser likadana ut men vissa kan vara snarlika varandra ändå; både utseendemässigt och mentalt. Själv är jag mycket av "allt eller intetmänniska". När jag tar mig an något gör jag det med 100%-igt engagemang, på gott och ont. Sådana som jag kan vara både påfrestande och krävande, jag är medveten om det och måste ibland lägga band på mig. Jag kan "go all in" i det mesta — allt från städning till studier, katter och datakurserna jag leder.

Av de åtaganden jag har ägnar jag mest tid åt "kattjobbet"; själva styrelseuppdragen och Trasdockan. Jag ingår bl.a. i en grupp som har till uppgift att gå igenom alla texter och uppdatera klubbens hemsida. Det officiella namnet på gruppen är "Hemsidegruppen", själv kallar jag oss "entusiasterna". Det är jätteroligt att arbeta tillsammans med engagerade människor; alla i min grupp har spännande idéer och ingen tycker att något är för stort eller omöjligt. Härligt att jobba ihop med likasinnade!!! Det betyder inte att vi tycker likadant i allt, tvärtom, vi diskuterar mycket, kommer med egna synpunkter för att därefter "prata ihop oss". Förvisso tar det tid men vad gör väl det, om resultatet blir bra? 

Katterna sover, de har städat idag. Meningen var att vi skulle ägna oss åt pälsvård och kloklippning ikväll men det får bli imorgon istället. Ibland måste man utsätta sina djur för något de inte gillar men då är det för deras eget bästa, fast de inte förstår det. Beträffande kamning och kloklippning har det ingen betydelse om det dröjer en dag extra. Även om katterna inte är förtjusta i det går det fort. Det som är betydligt mycket jobbigare är att bada dem och det är dags för det i slutet av sommaren. "Baderskan", Elin, kanske inte är pigg på att trängas i duschen tillsammans med en badovillig katt då. Hon ska bli mamma i höst och kanske känner hon sig obekväm med en blöt katt och stor mage men hoppas kan man ju alltid. Jag håller tummarna för att hon ändå kommer att hjälpa mig. Tur att sällskapskatter inte behöver bada ofta. Det brukar räcka med ett bad per år.

Jag är särskilt förtjust i hankatter men bara om de är kastrerade. Fertila hanar brukar vara väl jobbiga, tycker jag. Imorgon ska jag berätta hur det blev med Stisses kattungar, som jag så intensivt längtade efter. 

 

16 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)