Ett halvt kilo!

Vilken utveckling! Titzy väger nu 500g, Mitzie 490g och Gritzie 470g. Kattungarna behärskar sin kropp märkbart mer från dag till dag och de vill nu ha mer fritt utrymme, än vad bolådan erbjuder. De har redan lärt sig att uppskatta mänsklig kontakt och sitter gärna i famnen och tittar på oss med förundran i blicken. 

På förmiddagen tittade de på TV med mig :-). När Carin var här fick de vara med sin mamma i bolådan men på kvällen flyttade vi in lådan i vardagsrummet och plockade upp kattungarna i soffan. Där trivs de. Dom går fram och tillbaka, småslåss lite och fortsätter gå. De har också börjat träna att klättra. Med sina tunna, vassa naglar kan de ta sig uppför halva ryggstödet i soffan.

När de varit uppe i närmare en timme, började de att bli trötta. Ova satte ner dem i bolådan och Stina hoppade genast efter. Sedan hände det! Sandie hoppade också ner till kattungarna och hon och Stina började tvätta varsin kattunge. Stina bestämmer över de andra katterna. Som mamma står hon ju högst i rang. Det märks inte minst, när vi serverar dem mat. Då händer det att Stina lämnar sitt eget matfat och övergår till en av de andra katternas matportion. De backar då och släpper fram henne. Stina hade bestämt att Sandie skulle få träffa barnen och det har hon signalerat till Sandie. Det är så fascinerande att studera alla katternas inbördes beteende.

Snart midnatt igen. Måste försöka sova snart, för imorgon måste jag komma igång tidigare än vanligt. Jag ska ju försöka värva fler medlemmar till bådeJärva kattklubb och Ragdollklubben på Kattens dag.

 
27 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)