Ett helt oväntat meddelande

Det plingade till i telefonen igår eftermiddag. Meddelandet var från Helena, som vigt sitt liv åt att hjälpa katter. Det är inget hon säger men jag vet det. Jag har berättat om henne tidigare. I samma höga tempo jobbar hon vidare med att fånga in katter, köra dem till veterinären för besiktning, kastration, vaccination och konsultation. Jag lärde känna Helena via styrelsen för Stockholms katthem och vi har haft sporadisk telefonkontakt sedan dess men nu var det länge sedan jag hörde ifrån henne.

Helena hade två saker på hjärtat; det ena gällde en dräktig katt, som hon ska hämta på torsdag. Då hon känner sig osäker inför förlossningen och hur man bäst tar hand om nyfödda kattungar, undrade hon om jag kunde ta på mig uppgiften att ta hand om det hela - den första tiden hemma hos mig. Det andra var att hon, i egenskap av valberedare, undrade hur jag ställer mig till att nomineras till ordförande i ett kattsammanhang, som hon är involverad i. 

Beträffande kattförlossningar och de nyfödda kattungarna hjälper jag självfallet till - när som helst på dygnet, dock inte personligen och absolut inte här hemma. Däremot får hon gärna ringa och jag ska göra mitt bästa för att få henne att känna sig trygg. I de flesta fall är det svåraste att sitta stilla och göra ingenting alls, förutom att försöka inge trygghet och prata lugnande med kattmamman och, som vi uppfödare brukar säga, "hålla tass".                            
När det gäller det eventuella ordförandeskapet måste jag ju få veta mer, innan jag kan säga något över huvud taget. Vad står det i stadgarna? Verksamhetsberättelsen? Hur ser ekonomin ut? Passar jag för uppdrager? Passar uppdraget mig? Ja, det är mycket jag vill veta och mycket att fundera över.

Klockan 15:00 idag ringde jag den första i Hemsidegruppen. Någon minut senare var vi sammankopplade alla fyra med hjälp av min iPhone. Jag är en sann vän av Apple's produkter - så enkla att förstå sig på och kunna tänka sig fram till lösningar, om problem dyker upp. Allt,är så logiskt uppbyggt. 

Möten ska vara ordentligt förberedda. Alla ska komma till tals, även om vissa ibland måste "puffas på", särskilt i nya konstellationer. Andra kan ha en benägenhet att hålla onödigt långa utläggningar i de flesta frågor. Enligt min uppfattning höll vi oss alla till saken, fick tillfälle att uttrycka våra åsikter och ingen blev onödigt långrandig. Vi planerade för vårt nästa steg i uppdateringen, vilket innebär att vi sammanträder om exakt två veckor. Jag känner att alla gör sitt allra bästa och tycker att det vi gör är både roligt och viktigt, om än tidskrävande. Jag är sååå glad över alla mina medarbetare!!!

26 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)