Ett nytt problem

Kattungarna börjar vilja ”sträcka ut” nu. De behöver mer yta för att kunna äna sina färdigheter, inte minst att springa. Hagen är förträfflig när man har småttingar men nu, när den nuvarande kullen börjar visa tecken på att vilja ha mer utrymme, kan vi inte lösa det på samma enkla sätt som när vi tidigare haft kattbebisar. Då har vi kunnat släppa dem lösa i bostaden; först i vardagsrummet och sedan har de så småningom själva fått orientera sig vidare. Det blir ohanterligt nu, när Sandie inte tål att Stisse ens visar sig i närheten av hennes barn. Vi måste finna en annan lösning för att de ska kunna röra sig fritt. Utan onda avsikter skulle Stisse annars kunna närma sig något av dem på sin väg mot balkongen - detta med stor risk för att bli överfallen av Sandie. Att ”slussa” honom fram och tillbaka kryssande mellan kattungar och en arg kattmamma blir för jobbigt. Tanken nu är att möblera om i arbetsrummet och göra det till ett kattungerum. Där kommer småttingarna sedan att få vistas under stora delar av dagen och på kvällen tar vi dem in till oss i vardagsrummet. De gillar att sitta i famnen och mysa - ibland sova - och det är inte fel att ha en liten mjuk sötnos i knät framför TV:n.

Nu ska Ove dammsuga därinne och jag bygga upp en sovplats till kattfamiljen tänkt att använda på dagen. Matfat och kattlåda ska placeras ut och till sist ska småttingarna flytta in tillsammans med ett gäng leksaker. Min högsta önskan i stunden är att kattungarna ska både börja äta mer fast föda och att Sandie ska tycka att det är ok att vara instängd i f.d arbetsrummet (numera kallat kattrummet) tillsammans med sin avkomma. Allra gladast skulle jag vara om hon skulle börja gilla Stisse igen.

Intesset för fodervärdskap har aldrig varit så stort som nu, åtminstone inte hos mig. Jag välkomnar det. Det är bra att uppfödare låter sina rastypiska, lämpliga och trevliga kattungar gå vidare i avel, eftersom avelsbasen behöver fyllas på men uppfödaren måste givetvis vara noggrann i valet av fodervärd och vara villig att ge råd och stöd och tycka om uppgiften. Jag tror att man genom information och diskussion också kan skapa intresse hos fodervärden att förkovra sig genom utbildningar, föreläsningar, seminarier och utställningar. De allra flesta gillar det men kan behöva vägledning för att hitta dit.

1 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)