Ett nytt stort steg

Hela dagen i förrgår fick kattungarna vistats fritt i lägenheten förutom i sov- och arbetsrummet. Där finns en massa sladdar, som är farliga att bita i. De hör till datorn, som är till åren kommen och inte används. Det ska till ”datorkyrkogården” på Oves arbete. Ove gick till sängs vid 23-tiden men själv satt jag uppe och svettades över ett protokoll, som jag borde ha skrivit för flera dagar sedan. När jag var klar med det bar jag ut småkissarna till balkongen och satte upp pappskivan, som hindrar dem från att springa runt i bostaden på natten. En, två, tre, fyra. Men .....var fanns den femte kattungen? Jag började leta - till en början på ställen som kunde vara rimliga, för att en timme senare också börja söka dem på mer orimliga platser. Ingenstans! Jag väckte Ove och som tjuvar om natten gick vi runt i lägenheten med varsin ficklampa och letade under möbler, i skåp (fastän de varit stängda hela tiden) - kanske hade vi öppnat något men inte mindes det. 01:45 satt jag på en stol och bara grubblade över hur jag skulle gå vidare. Då kommer han, Mickey, helt oberörd av den orosstämning som fanns i rummet. Han kom någonstans ifrån köksbordet och då slog det mig......... vårt matbord består av ett underskåp från Noblessa med en svart granitskiva uppepå. Underskåpet står på en sockel och kanske snickaren slarvade med sockeln. Visst var det så. På kortsidan av underskåpet, alldeles nära fönstret, saknas en bit och där har Mickey således tagit sig ini skåpet, där han sovit minst två timmar. En kattunge upptäcker allt - något att tänka på när en liten kisse flyttar in. Hemmet måste noggrant kattsäkras. Det har vi pratat mycket om i Prata Katt.

Ethel och Robin har noggrant förberett hemmet för sina bebisar. Allt är genomtänkt - både inköpen och placeringen av kattmöblerna. Det har krävts viss ommöblering, så att småttingarna ska ha god utsikt från sin nya bostad, åtta våningar upp med en fantastisk utsikt. Efter fotografering och fika begav de sig vidare till Bromma zoo för inköp av fler leksaker.

Igår hälsade familjen Backman på för att berätta för Molgan att de ska åka på en kombinerad arbets- och semesterresa till Chicago. När sedan Molgan står flyttklar med sin lilla väska (som Paddington), kommer de att vara hemma med honom i Solna. Isabell var lycklig, när hon fick hålla sin lilla kattunge i famnen. Jag tror att även Micko tycker att det ska bli roligt med en kattunge men han är lite försiktigare.

5 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)