Ett stort ansvar

En katt är en levande varelse med egna behov och önskemål och det är ett stort ansvar man tar på sig, när man köper en kisse. Oftast är det inget problem men om man själv blir sjuk, kan det bli besvärligt. Då är det viktigt att man har vänner, som ställer upp och hjälper till.

När jag arbetade på Läkarjouren Östermalm och Lidingö, hörde jag ofta patienter säga: "oh nej, det passar absolut inte att jag blir sjuk idag" och jag brukade då alltid fråga: "kan du säga en dag, som det skulle passa"? Det passar aldrig - det är bara det att vissa dagar är det ännu mer olämpligt. Idag blev Nicke sjuk. På förmiddagen fick han våldsamt ont i magen, så ont så att han undrade, om han överhuvudtaget skulle klara av att ta sig ner till en taxi för färd till Södersjukhusets akutmottagning. Vid 18-tiden fick han besked om att han skulle läggas in och då uppstod ett problem, som måste lösas. Vem skulle ta hand om katterna? Hit kan de inte komma. Det vore ingen bra lösning vare sig för dem eller för våra katter. De har aldrig träffats, Nickes katter känner varken Ove eller mig och de har aldrig varit här, dvs allt nytt. I sådana lägen är det underbart att ha vänner.

jag har ju många gånger hört namnen på Nickes kompisar men har inte träffat alla. Vid 14-tiden kom ett sms: "är du Niklas mamma? Niklas ringde mig på förmiddagen och hade väldigt ont i magen. Jag har försökt nå honom utan framgång", undertecknat Fredrik. Ytterligare ett par timmar senare ringde Jens, som jag känner: "pratade med Nicke på förmiddagen men hur mår han nu"? För 20 minuter sedan anlände Jeppe till avdelningen, där Nicke är inlagd. Han hade åkt från Kungsängen för att hämta nyckeln till Nickes lägenhet och åka dit och ta hand om katterna. Ordspråket "i nöden prövas vännen" är verkligen sant och Nicke har flera riktigt goda vänner. Imorgon kan jag själv åka till Bandhagen och ta hand om Sissi och Saga.

Nu får vi hoppas att smärtorna är orsakade av en divertikulit, en inflammation i fickor på grovtarmen, och att han snart tillfrisknar från den och snart är hemma hos sina katter igen.

Jens skickade några bilder på Smurf, som stormtrivs i sitt na hem.

 
20 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)