Ett stort steg framåt

Kattungarna följer manualen. Under sin fjärde levnadsvecka börjar de flesta kattungar att intressera sig för annan mat än mammas men det är bara Flinga, som smakat och börjat gilla fast föda. Primus är som de flesta i "hansläktet", dvs något senare utvecklad än en hona men han har också börjat tänka på omvärlden mer och mer. Idag upptäckte han att det går att bita i en prasselboll och att det är mycket spännande.

Igår kväll fick kattungarna fri väg ut ur hagen. Båda gick ut på filten, som hagen står på och redan det var kittlande. Ingen höll i dem och mamma låg en bit bort i rummet och övervakade dem och de kunde ta sig för, vad de ville. Spänning är både härlig och lite läskig och det visade de på ett förträffligt sätt. Vid filtens kant stannade båda upp och tittade ut över själva golvet. Det måste ha liknat ett stort hav i små kattögon. Så provade Flinga........ ett par steg på golvet och snabbt tillbaka till dörren till hagen; mjukt under tassarna och nära tryggheten. Efter en stund var hon tillbaka vid filtkanten och nu tvekade hon inte utan gick över kanten och ut på golvet. Primus, som följt sin syster tillbaka till hagen återvände till filtens slut och där blev han stående en stund. Sedan flyttade vi honom till mattan under bordet och där tyckte han om att gå omkring.

Carina kom på förmiddagen och vi har gjort ett första utkast för vårt examensarbete i PawPeds. Som det ser ut, fyra timmar senare, har ingen av oss kommit på att ändra något, vilket är ovanligt. Vi har bestämt oss för att skriva en inledning, där vi  beskriver rasen i allmänna ordalag. Broschyren är tänkt att ges till nya medlemmar. Carina har tagit på sig rollen att skriva om godkända färger och mönster och jag själv tar mig an att informera om kattungens utveckling till vuxen katt. I vårt bildbibliotek har vi många fina bilder och vi tror oss veta att de flesta tycker om att se på vackra katter. När vi skrivit våra texter, ska vi träffas igen och tillsammans försöka sammanställa vårt material till en fin broschyr. Spännande, kul, tidskrävande, utmanande, roligt, jobbigt, tålamodsprövande - allt i ett och samma uppdrag, precis så ska en uppgift kännas för att vara lockande och det måste ett arbete vara för att bli bra.

Nu har jag fina bilder på kattungarna men programmet krånglar. Prova igen ikväll.

8 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)