Familjemedlem, livskamrat, bästa vän

Oavsett vad man väljer att kalla sin katt, stämmer det. En studie bland barn har visat att en övervägande del av de tillfrågade prioriterar den egna katten framför andra barn. I den unga familjen betraktar alla i hushållet - från den yngsta till den äldsta - katten som familjemedlem. I singelhushåll ser kattägaren sin katt som en livskamrat; den man kan anförtro allt och delar säng med :-). Med andra ord är katten ett utomordentligt sällskap och passar de flesta förutom allergiker, förstås.

Carin, Tasses matte, hade oturen att ramla och bryta höftbenskammen för c:a en månad sedan. Hon är en mycket social person och tycker nu att det är jättejobbigt att inte kunna vistas ute bland folk; äta bland likasinnade på äldreboenden, sticka på ”stickcaféer” och bara umgås med goda vänner, som hon annars brukar besöka. Idag ringde Carin för att prata bort en stund. Hon avslutade med att säga: ”jag vet inte vad jag skulle göra, om jag inte hade Greven (hon kallar Tasse så). Han är ett fantastiskt sällskap och varje morgon klappar han mig på kinden med höger framtass - som om han vill säga godmorgon. Jag älskar honom!”

Hade hoppats på att Sissel skulle ha börjat löpa nu. Lotta hörde av sig i helgen och sade att hon börjat jama mer än vanligt men det blev visst inget mer med det, för jag har inte hört något ifrån henne efter det. Lottas andra foderkatt är en tämligen frekvent ”löperska” till skillnad från Sissel. Hon parades i somras men fick ju, tyvärr, missfall. Efter det har hon inte löpt, så långt jag vet. Jag förstår om Lotta tycker att det skulle vara skönt att snart få en kull på dem var, för efter det är katterna hennes. Förvisso har hon dem ju hela tiden hemma hos sig men det blir säkert en ännu härligare känsla för henne att veta att hon, när de kattungarna är flyttklara, blir Sissels och Rubis ”riktiga mamma” istället för som nu deras ”fodermamma”.

10 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)