Vilken fantastisk mamma

Det krävs en hög mjölkproduktion för att föda upp fem småttingar. Kattmammor är ensamstående föräldrar och förutom att de - helt på egen tass - ska producera maten ska de också tvätta och sköta sina ungars toalettbestyr. Sandie är fullt upptagen mest hela tiden. 

Vissa skulle tycka det vara överdrivet men jag vill hjälpa Sandie så gott jag kan. Till en början serverar jag henne därför mat i ”kattboet” en gång per natt. Hon behöver så väl fylla på sina egna depåer. Jag tror också att det skulle vara skönt för henne att få gå ut i lägenheten och sträcka på sig lite men hon tänker i första hand på sina bebisars bästa och lämnar dem bara korta stunder. Imorse, när hon trodde att de sov, kom hon ut i köket för att äta där. Sov kanske de gjorde när hon gick men de vaknade när mammas varma kropp försvann. De små egoisterna började då skrika så mycket de kunde få ur halsarna och Sande sprang direkt tillbaka till dem, lade sig tillrätta och de började genast dia.

Kattungarna är väldigt alerta och kravlar fint fram till mamma och hittar nu raskt en spene och börjar dia. Jag ska kolla om de har sin egen tutte som grisar har. I ett experiment man gjort har man märkt kultingarna med siffror och den spene de väljer med samma siffra. Om mamma gris varit upprätt och lägger sig igen så att hennes småttingar ska få äta, kan man se att kultingarna väljer sin egen spene och inte tar ”första bästa”. Det sägs att det är likadant med kattungar men jag har inte sett det i skrift.

Jag kan inte ta gift på det jag nu säger, för jag tycker att det är svårt: det är fyra pojkar och en flicka. Imorgon ska jag - i samband med vägningen - kolla könet ännu en gång och då också fotografera kattungarna en och en. De namn jag ska dela ut är då: Musse, Mimmi, Mickey, Murre och Myran, tror jag :-).

15 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)