Fantastiska kattungar

De är underbara - alla katterna. Just nu ligger fokus ofta på kattungarna, som är fantastiska på alla sätt. De är så oerhört gulliga, när de trippar mot kattlådan med den lilla svansen rakt upp för att sedan jobba sig över den höga lådkanten för att kissa. De har en egen, mindre låda med lägre kant men de föredrar att göra som de stora katterna. Jag försöker att varje dag uppmärksamma också de stora katterna och ge dem "egentid".

Min barnmorskekollega, Annika, hälsade på vid lunchtid idag. Annika är också kattälskare och ville givetvis komma och titta på "barnen". Ingen kan säga annat än att de är ljuvliga. Efter vår lunch var det dags för kattungarnas. Jag har börjat göra som rutin att bjuda dem på "frön", när de har sovit. Jag måste ju alltid övervaka måltiderna, så att inte Stisse äter upp "bebismaten". Åh, vad jag önskar att han skulle förstå, varför han inte får äta av "gott-gott"-maten. Det är så hemskt att behöva mota bort honom. Det ligger på mitt ansvar att han inte blir tjock med alla problem, som kan uppstå pga övervikt.

Anna-Karin har varit i Göteborg några dagar och både hon, Saga och Sissi blev jätteglada åt att hon är hemma igen. Det är synd om alla, som inte tycker om djur. Tänk, så mycket de går miste om! Sissi växer med fart, Saga, som nyligen var en liten kisse, är tonåring nu. Hon kan, vet och vill bestämma allt, som det oftast är med tonåringar, och när det gäller klätterträdet, är hon bestämd. Hon tycker sig vara ensam ägare av det och fräste åt Sissi, när hon klättrade in i "ett litet hus" på klätterställningen. 

Cecilia och hennes tre döttrar var här för att titta på kattungarna ikväll. Det finns ju ingen, som ser dem, som inte blir bedårad. Våra katter kostar 9000kr styck. Om någon köper ett syskonpar, lämnar vi 1000kr i rabatt. Utslaget på 15 år är det mycket glädje för lite pengar. Cecilia vill köpa två kattungar och återkommer med besked imorgon, om hon väljer våra sötnosar. 

Snart ska jag lägga "barnen". Hittills har det fungerat bra, när jag avgränsat "kattrummet" från vardagsrummet med en plywoodskiva och släckt lampan och sagt godnatt :). Hoppas de accepterar det någon vecka till för ännu hittar de inte tillräckligt bra i lägenheten för att gå fritt. Nyss fick jag hämta en kattunge, som låg på en köksstol och "pep". Kanske var det för att han inte visste, var hans mamma och syskon var, kanske var det för att han var rädd för att hoppa ner på stengolvet. Jag hämtade honom och Stina tog hand om honom. Han fick till och med en liten slurk.

Som vanligt är jag pigg, trots att klockan börjar närma sig halv tolv. Om jag gör iordning för kattungarna och förbereder mig själv för sänggående, borde jag kunna somna inom en dryg timme.

Imorgon ska jag visa bilder på Saga, Sissi, Kajsa och Buster.

22 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)