Får hjälp av Eva

Livet är spännande! För ett par månader sedan hade jag ingen aning om, var och vilken hankatt jag skulle hitta till Sandie och Sissel. Att jag skulle hitta honom på Blocket fanns överhuvudtaget inte i min tankevärld. Jag skulle aldrig drömma om att leta en avelskatt där men.......det var just det jag gjorde, hittade alltså (inte letade)!

Varje dag får jag från Blocket en sammanfattning av alla nya ragdollannonser för dagen och där fanns han, drömkatten! Det var nu inte bara Malte som var ett fynd utan även hans ägare. När vi träffades kändes det som om vi redan kände varandra; enkelt och lättsamt. Snart blir Sandie och Malte föräldrar och ”mormor” och ”farmor” väntar med spänning på småttingarna.

Jag kan göra allt jag vill men vissa saker kan vara lite bökiga pga min nackskada. Därför blev jag oerhört glad, när ”farmor” erbjöd sig att hjälpa till när kattbebisarna kommer. Ibland föds  kattungar tätt men det behöver inte vara så. Det kan vara lite ”körigt” ibland. Kattungarna måste torkas av om mamma katt inte hinner själv. De ska vägas och märkas, läggas till och hållas varma. Då är det härligt om det finns flera händer som hjälps åt. Vid tidigare kattförlossningar har Ove och jag skött detta men genom att ”farmor” erbjudit sig att hjälpa till, slipper han ta ledigt från arbetet. Toppen!

Stina är nykammad. Hon blir så otroligt vacker när hennes tjocka hårskrud är genomgången. Sandies päls behöver man knappt lägga mer än ett par minuter på, innan den är på topp. Så är det inte med Stinas men med tålamod - både hos Stina, Ove och mig - blir hon också välvårdad och fin men det tar tid!

Vi har - egentligen Therese - hittat det absolut bästa tänkbara underlägget för nyfödda kattungar och deras mamma. Mer om det, och jätteduktiga Therese, berättar jag imorgon.

19 mar 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)