Färger....och köksstolar

För att börja med gårdagens resonemang om bimetallic vill jag säga att det enda som liknar sökordet ”bimetallic” i Google är ”bimetall” - två metaller hopfogade till en, som när den värms upp böjs på grund av att den ena metallen utvidgar sig mer än den andra. Bimetall används i bl.a termometrar - ingen ledtråd! Färgen bimetallic hittar jag inte någonstans men gissar att det är en ljusare nyans av sköldpaddsfärgen (röd och svart) kanske med silverinslag. Har ingen aning om huruvida det ens är möjligt rent genetiskt. Jag kanske är helt ”ute och cyklar”.

Jag har hittat en uppfödare av ”sibbar” och med bimetallicfärgade kattungar, har tillskrivit henne och bett henne kontakta mig, så kanske hon kan förklara vad bimetallic egentligen är. Förhoppningsvis ställer hon upp på en intervju i Prata Katt någon gång under hösten.

Idag har vi köpt nya stolar till köket; renoverade och omgjorda stolar från slutet av 1800-talet. Egentligen är de matsalsstolar men tillräckligt opassande som köksstolar för att vara ”rätt” :-), tycker jag. Jag älskar dem!!! De bodde hos en kvinna, Kim, som hade två katter i bostaden och naturligtvis kom vi mycket snart att samtala om katter. Kim berättade att hon, vid ett tillfälle för några år sedan, börjat mata en tam men övergiven katt. När hon märkte att katten var dräktig, fick kisse komma in och födde sedan tre fina kattungar, som Kim lät vaccinera, ID-märka och veterinärbesiktiga. Sedan sålde hon dem utan vinst (priset var satt så att endast omkostnaderna finansierades). Därefter släpptes kattmamman ut igen. Själv skulle Kim resa till USA. Strax innan avfärd upptäckte hon att katten hade ett kraftigt infekterat öga, tog henne till djursjukhus och informerade personalen om att katten inte var hennes, att hon sökt ägaren genom att sätta upp lappar i närområdet men att ingen hört av sig och att hon själv inte tänkte ta fortsatt ansvar för kissen. Kim reste iväg som planerat. När hon kom hem väntade en polisanmälan i brevlådan. I brevet stod att hon, eftersom hon matat mamma katt och tagit hand om kattungarna, enligt lag var att betrakta som ägare av kattmamman och därmed hade ansvar för henne.

När jag får lite mer tid ska jag kolla den ordagranna textlydelsen. Vad står det egentligen i lagen?

 
4 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)