”Farmor och farfar” på besök

Oftast skriver jag mina blogginlägg sent, inte sällan har klockan passerat midnatt. Kanske är det förklaringen till att jag inte tryckte på knappen ”publicera” i måndags. Jag var helt enkelt trött som jag också skrev då. När jag upptäckte det igår beslöt jag mig för att vänta tills idag med publiceringen och varför förklarar jag i dagens avsnitt. Så här skrev jag natten till tisdag.

                                                ————————————————

Kattpappor behöver inte betala underhåll för sina ungar; tvärtom - de får själva betalt! Jag brukar kolla med hankattens ägare när hon vill ha betalt, om det inte står det i parningsavtalet, men vanligtvis betalar man när kattungarna är runt sex veckor. Det sker i samband med att hankatten erkänner faderskapet :-). Det har Snusen gjort idag genom sitt biträde Margaretha, kattungarnas ”farmor”. Snusen har nu nio barn, för sex veckor sedan hade han inga! För att få stamtavla på småttingarna krävs en del pappersexercis. 

När Margaretha kom hade Ove dragit ut ”faderskapserkännandet”, som hankattägaren ska underteckna. Här ska också finnas uppgifter om både mamma och pappa katt, uppfödaren (dvs. jag) och kön, färg och uppgifter om kattungen är en colorpoint, bicolor eller mitted katt samt ev. tabbymönster (ragdollen har endast en typ av mönster, dvs tabby, men hos andra raser finns också tigré och spotted). Sandie har kullar sedan tidigare men inte Snusen, som första gången han blir pappa till raskatter också kunna visa upp ett intyg om att han inte har navelbråck och att hans testiklar finns i pungen. Papper på det ska jag sedan, tillsammans med blanketten ”registrera kull” och kvitto på att jag betalat kostnaden för stamtavlorna, skicka till avelssekreteraren i min kattklubb, i detta fall Stockholms kattklubb. 

Hela dagen har handlat om katter och jag måste bekänna att jag just nu är lite trött, vilket är ovanligt. Jag har också några bilder på kattungarna till morgondagen. Den bild jag nu publicerar är på Sandies dotter i en tidigare kull, Smulan. Visst är hon fin?

 
24 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)