Farmors mor

Lilla, fina Sandie har blivit farmors mor idag. Sessan och Neo fick fem bebisar men Neo var inte med på förlossningen. Det var däremot hans matte. Oj, vad hon har väntat på kattungarna!

Neos matte är sjuksköterska och har valt att förlägga sin arbetstid till nätterna med start klockan 21 och slut klockan 07:30 - otänkbart för många men inte för mig, tvärtom! Jag har ”arbetat natt”, som vi nattarbetare uttrycker oss, och har verkligen trivts med det men jag har förståelse för att många inte klarar av att ”vända på dygnet” flera gånger i månaden. Dessutom måste man nog också vara ”nattmänniska”. 

Hur som helst, ”matte” hade blivit lovad att vara med under förlossningen istället för kattungarnas pappa, som inte över huvud taget har engagerat sig i sin hona och kommande avkomma :-(. Nu gällde det bara att hon skulle vara ledig, när förlossningen startade. ”Matte” skulle arbeta två nätter i rad; natten till idag och natten till imorgon. Efter några få timmars sömn ringde ”mattes” telefon och hon informerades om att förlossningen hade startat. Säkerligen var det adrenalinet som gjorde att ”matte” kände sig både pigg och utsövd när hon omedelbart steg upp och begav sig hem till Sessan och hennes matte. 

Inom mindre än fem timmar hade sedan fem nya, fantastiska ragdollkattungar berikat världen. På bilden är några ännu inte helt torra och någon timme sedanre hade pälsen torkat. Det är ett under att dessa små, ynkliga varelser kan springa inom några få veckor. 

Varje kväll när jag skriver i bloggen, har jag sällskap av mina, fina kissar. Stisse sover ofta på en kudde bredvid mig och Stina en bit ifrån (det är Stina som är brun). Sandie brukar oftast ligga i sitt träd strax under taket.

 
15 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)