Fem år kanske räcker

Jag minns det som igår! Jag var på väg till fots de fem trapporna upp i huset där Carina bor (utan hiss). Vi hade aldrig träffats tidigare utan enbart talats vid på telefon. Carina var ny som ordförande i Ragdollklubben och något av det första hon ville göra var att åter börja ge ut Ragdollklubbens medlemstidning, Trasdockan. Hon hade därför efterlyst medarbetare - under "Klubbnytt" på hemsidan. Kul, tänkte jag, när jag såg efterlysningen, och skrev ett mail till Carina. Jag berättade att jag gillar att skriva och gärna ville vara med och jobba fram en ny, eg. nygammal, tidning.

Minns inte hur lång tid det tog, innan Carina hörde av sig men tillräckligt länge för att jag helt skulle ha glömt bort att jag en gång hade mailat henne om mitt intresse av att jobba med Trasdockan. 
Carina var lätt att prata med och jag fick veta att vi nog skulle bli fyra skribenter och en AD. Vi bestämde datum för att träffas alla fem. När den dagen kom var vi bara tre — de övriga två hade inte längre tid, lust eller annat som gjorde att de inte längre var intresserade av att jobba med tidningen. Detta var i maj, i augusti startade våra försök att hitta ett arbetssätt, som vi alla skulle gilla.

Carina och jag hade ingen aning om hur jobbet egentligen skulle gå till men Madeleine, vår AD, var till stor hjälp. Hon hade bott i Sydamerika i många år och var nyligen hemkommen och sökte nu arbete som AD i Sverige. Hon deklarerade redan när vi träffades att hon inte skulle bli långvarig som AD i RK men hon hjälpte oss att komma igång!!!

Så småningom kunde vi skicka vårt första textunderlag till vår AD, som tog vid och gjorde sitt jobb. Hon skickade det i sin tur vidare till tryckeriet, när hon var klar. Tidigt i processen beslöt vi att vi skulle jobba för att försöka få till en tidning av mycket god kvalité; allt ifrån valet av papper, rubrik- och brödtextformat till hur vi hanterar språket; ordval, meningsbyggnad och interpunktion. Trasdockan skulle tryckas i färg och våra texter läggas i olika mappar i Dropbox. Vi skulle korrekturläsa texterna många gånger, innan vi skulle skicka dem till vår AD. I varje tidning skulle vi ha ett tema. Dessutom skulle vi efterlysa bilder från medlemmarna och försöka bygga upp ett eget bildgalleri.

Fem år har nu gått sedan det första mötet och när vi ska börja grovplanera höstens första Trasdocka, kommer vi att introducera en ny medarbetare, Camilla.

 

24 maj 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)