Fem dagar tog det

Som jag berättat tidigare är Stina en mycket försiktig katt - på ett behagligt sätt och absolut ingen rädd eller osäker kisse. Det som förvånade mig när hon flyttade in hos oss, var att det tog hela fem dygn innan hon kände sig trygg nog att bekanta sig med Tasse och Stisse och utforska sitt nya hem. När vi kom för att titta ut vår kattunge, hade hon ju varit den kavataste.

Idag, 10 år senare, vet jag precis hur Stina beter sig i obekanta situationer. Om hon inte känner sig trygg i nya miljöer, tar det lång tid innan nyfikenheten tar överhanden men så småningom gör den det. Med nya människor är det annorlunda. Lite reserverad kan hon vara men vanligtvis vill hon bekanta sig med dem inom några få minuter.

På torsdagen, fem dagar efter det att Stina flyttade in, bestämde Ove och jag oss för att åka en "kort sväng" till båten. "Pojkarna" hade sedan länge tröttnat på att försöka bekanta sig med Stina så vi lämnade henne i soffan, stängde dörren och åkte. Rätt eller fel? Etologer skulle nog inte rekommendera den handläggningen av problemet.

Vi var tillbaka inom en timme. Tasse och Stisse mötte oss vid dörren. Nu tänkte jag prova och se, vad som skulle hända om jag satte ner Stina på golvet. Till min häpnad fräste hon inte, när killarna närmade sig. Tro det eller ej, de fick nosa på henne!!! Isen var nu bruten! Sedan gick det fort. Innan kvällen hade Stina hittat både till matplatsen och till sin toalett. Det kändes som om Stisse och Tasse tyckte att det var kul att ha fått en "syster". Nu hade vi tre katter och tre helt olika individer. På natten sov hon i sängen.

Endast Stisse och Stina bor kvar hos oss idag. Varför Tasse har flyttat och hur allt gick till när vi bestämde det, tänker jag berätta lite närmare om vid ett annat tillfälle. Nu ska Ove och jag kamma katterna.

18 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)